Безкоштовні одяг, взуття та ковдри: у Чернівцях запрацював пункт гуманітарної допомоги

Гуманітарний пункт від благодійного фонду «UAreGENERATION» працюватиме з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 14:00.

У Чернівцях відкрили пункт гуманітарної допомоги від благодійного фонду «UAreGENERATION». Він розташований на розі вулиць Руської та Зеленої.

Тут дають безкоштовний одяг як внутрішньо переміщеним особам, так і містянам, каже волонтерка Вероніка Аченова. Вона працює у пункті перший день.

«Серед асортименту – чоловічий, жіночий та дитячий одяг, взуття, постільна білизна, ковдри та рушники. Одяг привозять здебільшого з Іспанії. Можливо, з’являться підгузки та дитяче харчування. Попит дуже великий. Потрібен верхній зимовий одяг. Скоро морози, і багато людей це розуміє», – розповідає пані Вероніка.

Загалом у хабі працюють шість волонтерів. Через велику чергу надворі стараються не відволікатися.

У черзі знайомимося зі Світланою Пономаренко, яка переїхала з Харкова місяць тому. Жінка розповідає, що передусім шукає одяг для дітей – куртку і взуття.

Олена Кузьменко прибула з Херсона. Каже, що не змогла знайти теплого одягу для родини:

«Не знайшла куртки, пальта чи ковдри. Я приїхала з Херсона чотири місяці тому разом із сім’єю. Живемо в гуртожитку. Скоро холод, зима, тому хочеться якихось теплих речей».

У перший день гуманітарну допомогу отримали понад 70 людей, серед яких і внутрішньо переміщені особи, і чернівчани. Обмежень у кількості речей, які можна отримати в пункті, благодійники наразі не роблять.

Також у пункті надаватимуть консультаційну та юридичну підтримку, проводитимуть заходи з адаптації людей до умов війни та реабілітації після стресових подій.

Гуманітарний пункт працюватиме з понеділка до п’ятниці з 9:00 до 14:00.

Довідково

«UAreGENERATION» – європейський благодійний фонд, розташований у Барселоні, Іспанія. Мета організації – допомогти Україні у відновленні від наслідків війни шляхом фінансування та створення благодійних проєктів.

Фото Ігоря Константинюка

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ