Підприємиця з міста Рубіжного, яке нині під окупацією, відновила бізнес з виробництва гойдалок на Буковині

Вимушена переселенка з Рубіжного відновила виробництво дитячих гойдалок у селі Чорногузи Чернівецької області. Жінка виготовляє гойдалки понад п’ять років, втім після повномасштабного російського вторгнення була змушена виїхати з рідного міста — там залишила всі речі. У селі відновлювала виробництво наново — купувала на місцевому ринку тканину, замовляла металеві кріплення і дерев’яні вироби, які потрібні для гойдалки, пише Суспільне.

У Рубіжному Євгенія Абдула мала підприємство з сімома працівниками. Говорить, що після повномасштабної війни кількість замовлень не зменшувалася, тому не хотіла припиняти роботу — займалась виготовленням гойдалок сама.

“Замовляли й 23 лютого, і 24 лютого. Зараз сезон для гойдалок, тому замовлень більше, аніж до війни”, — розповідає Євгенія.

З Рубіжного сім’я виїхала, коли у місті вже не було води, газу та електрики. Спершу планували їхати у Львів, пізніше згадали про знайомого з Чернівецької області. Він дозволив сім’ї жити у своєму сільському будинку, який пустував.

У селі Євгенія почала роботу, зараз найняла ще одну швачку й працює разом з нею. Жінка — також вимушена переселенка, але з Харківщини. Разом за тиждень виготовляють приблизно 40 гойдалок.

Більшість замовлень надходить з України, також гойдалки замовляють українці з-за кордону.

Євгенія розповідає, що повертатись у Рубіжне не буде, допоки місто в окупації російських військ.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ