Районна ТВК закінчила прийом подань для формування комісій

Вибори

Вчора закінчився прийом документів від політичних партій для формування складу територіальних виборчих комісій (ТВК) в Сторожинецькому районі, який проводився в залі засідань Сторожинецької РДА.

Склад ТВК можуть формувати місцеві організації партій, зареєстровані в встановленому законом порядку, при чому політичні партії, фракції яких є в Верховній Раді, можуть подавати для обов’язкового включення до складу ТВК по 2 особи, інші місцеві організації політичних партій – по 1 особі, яка, за необхідності, включається шляхом жеребкування.

Подання до відповідних сільських, селищних та міської ТВК надали 5 суб’єктів подання:

  • Політичної партія “Народний фронт” – 17 подань на 34 особи від фракції;
  • “Аграрна партія” – 24 подання на 24 особи;
  • “Радикальна партія Олега Ляшка” – 1 подання до міської ТВК на 2 особи;
  • Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” подало 2 подання від фракції на 48 осіб і  одне подання від політичної партії на 24 особи;
  • Блок Петра Порошенка “Солідарність” також подали 2 подання від фракції на 48 осіб і одне подання від політичної партії на 24 особи.

Згідно закону “Про місцеві вибори” мінімальна кількість членів ТВК становить 9 осіб, а максимальна – 18. Так як до складу більшості ТВК не було подано мінімально необхідну кількість чоловік, то для того, щоб забезпечити 9 осіб, голова Сторожинецької районної ТВК за пропозиціями членів районної ТВК подає свої кандидатури.

Формування складу ТВК та призначення керівного складу має відбутися до 12 вересня, а самі комісії по району мають розпочати свою роботу не пізніше 14 вересня.

Сторожинецька районна територіальна комісія знаходиться за адресою: м. Сторожинець, вул. Чернівецька, 4а (приміщення “Укртелекому”, 3 поверх)

Категорія: Вибори
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ