Ракетні удари по Харкову, вибухи на Херсонщині. Як минула ніч у регіонах

Вночі окупанти завдали ракетних ударів по Харкову. Також вночі окупанти завдали ракетних ударів на Донбасі, зокрема, зруйнували дитячий садок у Слов’янську. Крім того, вночі армія РФ обстріляла Миколаївщину. На Херсонщині вибухи лунали протягом всієї ночі і вдень. Про це станом на 8 ранку повідомили Суспільному у зведенні військово-цивільних адміністрацій.

Дніпропетровщина: військо РФ ударило по Нікопольському району. Поранена одна людина.

Через обстріл постраждали два села Червоногригорівськоі громади, пошкоджені будинки, ліцей, газогони та лінія електропередач. Без світла залишаються понад 2000 людей, без води — майже 5 000. Аварійні бригади уже все лагодять.

Харківщина: вночі окупанти завдали ракетних ударів по Харкову у Холодногірському районі. Місця прильотів обстежують, ракети влучили в землю на територію одного з підприємств, пошкоджені кілька приміщень. Постраждалих немає.

Протягом доби окупанти із артилерії обстрілювали Ізюмський, Харківський, Богодухівський райони. Внаслідок обстрілу Харківського району (Руська Лозова) загинула одна людина.

Луганщина: по позиціях українських захисників на Бахмутському напрямку вночі окупанти завдали ракетного удару, здійснили 10 артилерійських та 9 мінометних обстрілів. Двічі застосовували РСЗВ.

Донеччина: за добу по області 4 загиблих, 10 поранених. Вночі — ракетні удари по Слов’янську (зруйновано дитячий садок), Костянтинівці (ракета впала на перехрестя: пошкоджена дорога), по селу Олександрівка Черкаської громади (пошкоджені будівлі механічного двору фермерського господарства).

За добу обстріляні: Авдіївка, Бахмут, Вугледар, Красногорівка, Курахове, смт Велика Новосілка, смт Олексієво-Дружківка, с. Желанне Друге, с. Карлівка, станція Сіль.

Область залишається без газу і частково без води й електрики.

Обов’язкова евакуація населення триває.

Миколаївщина: за добу обстрілів зазнав Миколаїв та райони області.

Ввечері 1 вересня артилерійського обстрілу зазнало с. Зелений Гай, внаслідок чого відбулось загоряння трьох житлових будинків. Попередньо, без постраждалих.

Вночі військо РФ обстріляло с. Новомиколаївка Первомайської громади. Частково зруйновані господарські будівлі. Постраждалих немає. Опівночі стався російський обстріл околиці с. Костянтинівка Первомайської громади. Руйнувань та постраждалих немає.

За інформацією ОК “Південь”, 1 вересня, військові РФ випустили ракету повітряного базування з винищувача Су-35 по Березнегуватській громаді. Сили протиповітряної оборони знищили рвкету. Також протягом доби були обстріли прилеглих територій смт Березнегувате, сіл Висунськ та Кавказ. Інформація щодо наслідків обстрілів уточнюється.

Вночі — обстріли с. Широке Широківської громади. Влучання були по відкритих територіях та у вже зруйнований житловий будинок. Постраждалих немає.

Херсонщина: вибухи лунали на території області протягом всієї ночі і вдень. Знову декілька разів оголошували повітряну тривогу. Важкі бойові дії тривають у Каховському та Бериславському районах, дуже багато населених пунктів на межі знищення.

Російські військові та місцеві колаборанти продовжують організацію референдуму. Наразі вони формують так званих “незалежних спостерігачів” для проведення псевдореферендуму. Зокрема, планують залучити місцевих колаборантів, представників “дружніх країн” та громадян ЄС.

Перший дзвоник у школах містах відбувся, але, за даними місцевих жителів, дітей було дуже мало, батьки перебували за воротами шкіл, а на подвір’ї ходили озброєні солдати.

Відносно спокійно ніч минула на Волині, у Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Одеській, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Черкащині, Кіровоградщині, Запоріжжі, Полтавщині, Сумщині, Чернігівщині, Київщині та Житомирщині.

Що відомо

  • ЗСУ відбили наступи на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Росіяни також намагаються утримати окуповані райони Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, а також створити сприятливі умови для відновлення наступу. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.
Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ