В Сторожинці визначені місця для передвиборчої агітації

Місця для агітації

9 вересня виконкомом Сторожинецької міської ради визначені місця для розташування стендів з передвиборчою агітацією. Під ці цілі відвели весь центр міста, мікрорайон, а також три парки та сквер біля мерії. Плакати та матеріали дозволено розклеювати по стендах виключно міської ради, а для використання стендів, що належать організаціям чи установам – потрібно мати дозвіл від адміністрації цих закладів.

Згідно рішення виконкому №184, що було прийняте ще в 2012 році, політичні партії та громадські організації, що планують проводити мирні мітинги чи збори, повинні узгодити такі заходи з Сторожинецькою районною радою, виконавчим комітетом Сторожинецької міської ради та з територіальним управлінням державної судової адміністрації в Чернівецькій області за три робочі дні.

Забезпечення дотримання Правил благоустрою, а також зняття агітаційних матеріалів до 24 години останньої п’ятниці, що передує дню виборів покладено на КП “Сторожинецький ЖКГ”, а охорона порядку – на Сторожинецький РВ УМВС.

Рішення про місця для розміщення агітаційних матеріалів

УКРАЇНА
СТОРОЖИНЕЦЬКА МІСЬКА РАДА  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ № 113
09 вересня 2015 року  м.Сторожинець

Про затвердження переліку місць на території міста Сторожинець, які відводяться для встановлення агітаційних (інформаційних) наметів та стендів під розміщення матеріалів з проведення чергових виборів депутатів Сторожинецької міської ради та Сторожинецького міського голови

З метою забезпечення публічності, прозорості та рівності прав у проведенні передвиборної агітації суб’єктів виборчого процесу, збереження естетичного вигляду міста, керуючись Законом України «Про місцеві вибори», Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”,

ВИКОНКОМ МІСЬКОЇ РАДИ ВИРІШИВ:

1. Визначити наступні вулиці для розміщення матеріалів передвиборної агітації, які відводяться у місті Сторожинець для встановлення стендів під розміщення агітаційних матеріалів з проведення чергових виборів депутатів Сторожинецької міської ради та Сторожинецького міського голови 25 жовтня 2015 року: вул.Видинівського, вул. Чернівецька, вул. Б.Хмельницького, вул. Чапаєва, вул. Некрасова, вул. Миру, вул. Шевченка, вул. Федьковича, вул.І.Вільде, вул.О.Кобилянської, вул.Грушевського, вул.Небесної Сотні.

2. При встановленні агітаційних (інформаційних) наметів під розміщення агітаційних матеріалів з проведення чергових виборів депутатів Сторожинецької міської ради та Сторожинецького міського голови 25 жовтня 2015 року керуватися п. 2, 3, 4 рішення ХІV сесії VІ скликання № 184/14-2012 від 06 вересня 2012 року “Про скасування рішення виконавчого комітету Сторожинецької міської ради  № 123 від 22 серпня 2012 року «Про перегляд рішення виконкому Сторожинецької міської ради № 179 від 14 вересня 2011 року “Про визначення місць для встановлення агітаційних наметів та проведення зустрічей  представниками політичних партій та громадських організацій з жителями міста, проведення мирних зборів, мітингів, походів і демонстрацій на території Сторожинецької міської ради”».

3. Комунальному підприємству «Сторожинецьке ЖКГ» міської ради забезпечити:
3.1. Контроль за дотриманням Правил благоустрою міста Сторожинець під час проведення виборчої кампанії.
3.2. Встановлення агітаційних стендів у відведених місцях та біля приміщень виборчих дільниць.
3.3. Зняття агітаційних матеріалів з 24 години останньої п’ятниці, що передує дню виборів.

4. Рішення набирає чинності з моменту його прийняття та підлягає оприлюдненню на офіційному веб-сайті Сторожинецької міської ради в мережі Інтернет.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря міської ради Манчука Я.В.

СЕКРЕТАР СТОРОЖИНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ Я.В.МАНЧУК

Рішення про місця для розміщення агітаційних матеріалів

УКРАЇНА
СТОРОЖИНЕЦЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
ХІV СЕСІЯ  VІ СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ  № 184/14-2012

06 вересня 2012 року         м.Сторожинець

Про скасування рішення виконавчого комітету Сторожинецької міської ради  № 123 від 22 серпня 2012 року «Про перегляд рішення виконкому Сторожинецької міської ради № 179 від 14 вересня 2011 року “Про визначення місць для встановлення агітаційних наметів та проведення зустрічей  представниками політичних партій та громадських організацій з жителями міста, проведення мирних зборів, мітингів, походів і демонстрацій на території Сторожинецької міської ради”»

Розглянувши усне звернення депутатської фракції партії “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” у Сторожинецькій міській раді щодо скасування рішення № 123 від 22 серпня 2012 року «Про перегляд рішення виконкому Сторожинецької міської ради № 179 від 14 вересня 2011 року “Про визначення місць для встановлення агітаційних наметів та проведення зустрічей  представниками політичних партій та громадських організацій з жителями міста, проведення мирних зборів, мітингів, походів і демонстрацій на території Сторожинецької міської ради”» на підставі того, що воно обмежує право свободи громадян на мирні зібрання, зважаючи на Постанову Чернівецького окружного адміністративного суду від 22 серпня 2012 року по справі № 2а/2470/2144/12 за позовом виконавчого комітету Сторожинецької міської ради  Чернівецької області до Сторожинецької районної партійної організації «ВО «Батьківщина» та Товариства політв’язнів та репресованих Сторожинецького району «Про обмеження права на проведення мирних зборів», з метою забезпечення конституційних прав громадян на проведення мирних зборів, мітингів, походів і демонстрацій, визначення конкретних місць для встановлення агітаційних наметів та проведення зустрічей представниками політичних партій та громадських організацій з жителями міста на території Сторожинецької міської ради, з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров’я населення або захисту прав і свобод інших людей, із забезпеченням надання можливості відповідним органам виконавчої влади чи органам місцевого самоврядування вжити заходів щодо безперешкодного проведення громадянами зборів, мітингів, походів і демонстрацій, забезпечення громадського порядку, прав і свобод інших людей, керуючись ст. 39 Конституції України, Законом України «Про політичні партії в Україні», рішенням Конституційного Суду України у справі за конституційним поданням Міністерства внутрішніх справ України щодо офіційного тлумачення положення частини першої статті 39 Конституції України про завчасне сповіщення органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про проведення зборів, мітингів, походів і демонстрацій (справа щодо завчасного сповіщення про мирні зібрання) від 19 квітня 2001 року по справі № 1-30/2001, № 4-рп/2001, п. 15 ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,

МІСЬКА РАДА ВИРІШИЛА:

  1. Скасувати рішення виконавчого комітету Сторожинецької міської ради № 123 від 22 серпня 2012 року «Про перегляд рішення виконкому Сторожинецької міської ради № 179 від 14 вересня 2011 року “Про визначення місць для встановлення агітаційних наметів та проведення зустрічей  представниками політичних партій та громадських організацій з жителями міста, проведення мирних зборів, мітингів, походів і демонстрацій на території Сторожинецької міської ради”».
  2. Політичним партіям, громадським об’єднанням, організаціям, громадянам:
    1. проведення зборів, зустрічей з жителями міста в приміщенні районного будинку національних культур, проведення мітингів, маніфестацій, зустрічей на майданчику біля районного будинку національних культур та на стадіоні «Дружба» попередньо погоджувати з Сторожинецькою районною радою та повідомленням в Сторожинецький міськвиконком у строк, зазначений у п. 4 цього рішення;
    2. проведення зборів, зустрічей з жителями міста в приміщенні районного будинку національних культур, проведення мітингів, маніфестацій, зустрічей на майданчику на плацу колишнього військового містечка попередньо погоджувати з територіальним управлінням державної судової адміністрації у Чернівецькій області та повідомленням в Сторожинецький міськвиконком у строк, зазначений у п. 4 цього рішення;
    3. розміщувати агітаційні матеріали виключно на міських дошках оголошень. Розміщення агітаційних матеріалів в установах, організаціях, на підприємствах міста здійснювати в місцях, визначених адміністрацією установи, організації чи підприємства.
  3. Визначити місцем для встановлення агітаційних наметів, розповсюдження агітаційних матеріалів, проведення мітингів, маніфестацій, зустрічей представниками політичних партій, громадських організацій та об’єднань: центральний майдан міста, парк “Юність”, парк ім. Ю.Федьковича, парк «Молодіжний», сквери біля міської ради за умови попереднього повідомлення в Сторожинецький міськвиконком у строк, зазначений у п. 4 цього рішення.
  4. Про проведення заходів, передбачених у п.2 та 3 цього рішення, попередньо повідомляти Сторожинецький міськвиконком за три робочих дні.
  5. Це рішення направити в Сторожинецький РВ УМВС України в Чернівецькій області до відома та забезпечення належного громадського порядку в місцях проведення масових заходів.
  6. Рішення набирає чинності з моменту його прийняття.

СТОРОЖИНЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА М.М.КАРЛІЙЧУК

Категорія: Вибори
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ