Королева Єлизавета II під медичним наглядом. Новина стривожила націю. Усі розважальні програми на ТБ скасовано

Лікарі занепокоєні станом здоров’я королеви Єлизавети II. Букінгемський палац заявив, що 96-річній главі британського престолу рекомендували залишатися під медичним наглядом.

“Після обстеження сьогодні вранці лікарі королеви стурбовані станом здоров’я Її Величності та рекомендували їй залишатися під медичним наглядом”, – йдеться у заяві, яку цитує ВВС.

Наразі королева перебуває в Балморалі – своєму шотландському маєтку. Відомо, що до неї виїхав принц Чарльз, його дружина Камілла та принц Вільям.

Здоров’я Єлизавети II погіршилося у середу, 7 вересня, коли вона відмовилася від участі у віртуальному засіданні таємної ради. Лікарі рекомендували їй відпочивати.

Очевидно, що є значні занепокоєння щодо здоров’я королеви, і йдеться не лише про труднощі з пересуванням.

Є також непідтверджені припущення, що вона могла впасти. Однак у вівторок вона стояла на ногах і фотографувалася з усмішкою, коли призначала нового прем’єр-міністра.

Але через скасування в останню хвилину онлайн-засідання таємної ради не залишилося жодних сумнівів у тому, що здоров’я королеви – дуже слабке.

Прем’єр-міністр Ліз Трасс заявила, що “уся країна глибоко стурбована новинами з Букінгемського палацу. Мої думки і думки людей у всьому Сполученому Королівству – з Її Величністю Королевою та її родиною”.

Цього тижня Єлизавета II зустрічалася з Ліз Трас у Балморалі.

За повідомленням Букінгемського палацу, 8 вересня лікарі 96-річної британської королеви Єлизавети ІІ висловили стурбованість станом її здоров’я. Новина стривожила націю. До шотландської резиденції королеви прибули її діти та онуки.

Здоров’я монарха непокоїло Британію з минулої осені. Тоді Єлизавета відмовилася від участі у кількох великих заходах за рекомендацією лікарів. Згодом вона стала з’являтися на публіці з палицею.

У лютому королева перехворіла на ковід.

У вівторок, 6 вересня, Єлизавета ІІ прийняла в Балморалі Ліз Трасс, яка стала новою прем’єркою країни. Всупереч традиції, затвердження глави уряду відбулося не у Букінгемському палаці.

Після офіційного пресрелізу про стан здоров’я королеви країну охопила тривога. Національний мовник ВВС One з 15:00 за місцевим часом змінив програму: замість анонсованих передач вийшов спеціальний випуск новин, усі розважальні шоу скасовані.

Перед цим, ще четверо членів королівської родини прибули до Балморалу. За повідомленням Daily Mail, діти королеви Ендрю та Едвард, дружина останнього Софія, та онук королеви принц Вільям прибули до аеропорта Абердін, звідки вирушили до резиденції. Принц Чарльз з дружиною вже в замку.

Люди збираються біля королівських резиденцій. Як пише The Guardian, близько ста лондонців прийшли попри зливу до Букінгемського палацу, щоб висловити підтримку своєму монарху. Дехто плаче.

Повідомляється, що скасована традиційна зміна варти біля палацу. Також люди підходять до огорожі резиденції Балморал у Шотландії.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ