У найближчі тижні відкриють нові пункти пропуску на кордоні з Румунією у Красноїльську та Дяківцях — міністр інфраструктури Кубраков

У найближчі тижні планують відкриття двох нових пунктів пропуску на кордоні з Румунією. Вони мають розвантажити інші КПП, зокрема на кордоні з Польщею, які не можуть впоратись з потоком транспорту.

Про це на брифінгу 8 вересня повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, пише Суспільне.

За його словами, зараз найгірша ситуація на кордоні з Польщею. Станом на 8 вересня на пункті пропуску “Ягодин — Дорогуськ” на виїзд очікують 2800 вантажівок.

“На кордоні з Румунією у найближчі тижні, сподіваюсь, відкриються додатково два пункти пропуску. Це суттєво розвантажить цей напрямок”, — каже міністр.

До повномасштабного вторгнення 80% вантажів експортували через морські порти. Відтак після закриття портів інфраструктура західних кордонів та сусідніх країн не була готова до такого навантаження, каже Кубраков.

У Чернівецькій області завершують добудову двох пунктів пропуску на кордоні з Румунією — “Дяківці” та “Красноїльськ”, сказав Суспільному начальник ОВА Руслан Запаранюк. За його словами, очікують, що КПП запрацюють у жовтні.

У серпні на добудову пунктів пропуску з резервного фонду держбюджету виділили 115 мільйонів гривень. На Дяківцях облаштовують робочі місця, а до Красноїльська — доробляють дорогу.

Від початку повномасштабної війни черги з вантажівок до кордону з Румунією почали збільшуватись. Це пов’язано з зупинкою експорту через морські порти та неготовністю автомобільних пунктів пропускати таку кількість машин. Порубне — наразі єдиний автомобільний пункт пропуску в Чернівецькій області, черги до нього сягають 30 кілометрів.

Станом на травень 2022 року пункт пропуску “Дяківці” був готовий на понад 70%, а “Красноїльськ” — на понад 80%. Для повного завершення робіт не вистачало 113 мільйонів гривень, повідомляли Суспільному у Державній митній службі. Через повномасштабне вторгнення роботи на КПП призупиняли.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ