Похолодання, дощі та вітер: на Буковині стрімко погіршиться погода

Стовпчики термометрів коливатимуться від +16 до +21

Небо над Чернівецькою областю затягнуте дощовими хмарами. Найближчі три дні синоптики прогнозують на Буковині опади та поступове зниження температури повітря. Сьогодні стовпчики термометрів коливатимуться від +16 до +21, в горах 6-11° вище нуля. Дощі, від помірних до сильних. 
 
Про це інформує Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області.

“Дощитиме й у суботу, 10 вересня. Уночі без істотних опадів, а от вранці прогнозують короткочасний дощ, місцями значний, грози. 
Вночі стовпчик термометра буде на рівні + 9 + 14, вдень 16-21° вище нуля. Також, за даними Гідрометеоцентру, в області буде відчутний вітер. Його пориви сягатимуть 15-20 м/с. 
У неділю, 11 вересня, небо знову буде захмарене. Йтиме дощ. Температура повітря вночі +9 +14, в горах горах + 5  +10°. А вдень стовпчик термометра підніметься до позначки 19 градусів”, – йдеться у дописі.

 
Дорожники нагадують про правила керування автомобілем у дощову погоду:
  • Швидкість автівки не повинна перевищувати 50 км / год.
  • Гальмівний шлях на мокрій дорозі збільшується, тому починайте гальмувати заздалегідь. Це дозволить іншим транспортним засобам вчасно зорієнтуватися і знизити швидкість.
  • Не варто під час дощу користуватися круїз-контролем. Ч
  • Не забувайте про фари. Автомобіль із включеними фарами помітніший у погану погоду. Оптимальний варіант — протитуманні фари, а ось дальнє світло, відбиваючись від крапель дощу, буде сліпити.
  • Обов’язково дотримуйтеся дистанції до автомобіля, що їде попереду. 
  • Якщо склоочисники з якоїсь причини не працюють, продовжувати рух заборонено! Видимість в цьому випадку нульова, а це вкрай небезпечно.
  • Якщо ваш автомобіль занесло, не потрібно робити різких поворотів керма і тиснути на гальма. Інакше автомобіль закрутить.
  • Пам’ятайте, що в негоду пішоходи часто забувають про обережність, бажаючи швидше сховатися від дощу. Так що перед пішохідними переходами заздалегідь зменшуйте швидкість, хоча це варто робити  за будь-якої погоди.
  • Завжди гальмуйте перед калюжами. Оскільки може виникнути, так званий, ефект аквапланування: на високій швидкості вода не встигає йти з-під коліс, і автомобіль «пливе», тобто стає практично некерованим.
Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ