Будівництво на Шептицького: у міськраді Чернівців пояснили, чому не продовжили судитись із забудовником

Чернівецька міська рада не оскаржувала рішення апеляційного суду про дозвіл на початок будівельних робіт на вулиці Шептицького, бо цього не передбачає законодавство. Це пов’язано з тим, що суд розглядав справу як спрощене провадження, що виключає можливість оскарження у касаційному порядку.

Про це у коментарі Суспільному сказав керівник юридичного управління міськради Сергій Венгринюк.

За його словами, міська рада підготувала звернення до Міністерства культури щодо того, чи видали дозвіл на ведення земляних робіт. Забудовник отримав дозвіл на проведення будівельних робіт, каже Венгринюк.

До міністерства також зверталась обласна військова адміністрація, яка створила комісію та підписала акт, де зазначила відсутність дозволу.

Забудовник звертався до Міністерства культури у 2018 році, але не отримав звідти ані погоджень, ані відмови. Відтак забудовник подав до суду і виграв, оскільки суд виходив з принципу мовчазної згоди, каже Венгринюк.

Суспільне надіслало запит до Міністерства культури 31 серпня щодо надання дозвілу для будівництва. Наразі відповіді не отримали.

Водночас за словами депутатки міської ради Тетяни Шепелько, призупинити будівництво можна шляхом скасування містобудівних умов та обмежень. Для цього міська рада подавала позов, однак суд відмовив у відкритті провадження. Наразі міська рада оскаржує цю відмову в апеляційному суді.

Також, за словами Шепелько, вона планує пропонувати на сесії міськради викупити майно у забудовника. Якщо він не погодиться на продаж, викупити його примусово.

12 вересня мешканці будинків на вулиці Шептицького виходили на пікет проти будівництва двоповерхівок на Шептицького, 7. Вимагали у міської ради та Міністерства культури заборонити зведення будинків. Акцію ініціювала депутатка Тетяна Шепелько.

Що відомо

  • У 2007 році виконавчий комітет ухвалив рішення здати в оренду ділянку на Шептицького, 7, де розташовувався майданчик для занять спортом учнів трьох навчальних закладів. Спершу в проєкт забудовника передбачалась реконструкція існуючої споруди проєктно-кошторисного бюро.
  • Згодом інвестору вдалось розширити земельну ділянку до 15 сотих, на проєкті забудови з’явилось вже два об`єкти: це колишня триповерхова будівля проєктно-кошторисного бюро побуту, а також будівля у сім поверхів з підземним паркінгом на території колишнього майданчика.
  • Мешканці навколишніх будинків зверталися за допомогою до правозахисників, писали петицію та у 2019 році зверталися до Міністра освіти й науки України.
Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ