ЗСУ вразили 9 командних пунктів ворога, в Луганській області відключили інтернет, рф обстріляла 33 населені пункти: головне за ніч

Окупаційна адміністрація Луганщини закликає не панікувати, проте відключає інтернет, а у рф продовжують рекрутувати в’язнів.

Минулої ночі армія рф масовано обстріляла Миколаїв, пошкоджено житлові будинки. Крім того, росіяни тричі обстріляли Нікопольський район, випустивши 75 снарядів. Як повідомив у Телеграмі голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко, ворог обстріляв район тричі за ніч. Обійшлося без загиблих та постраждалих, проте в Нікополі пошкоджені до 20 будинків, кілька газогонів та ліній електропередач. Без світла лишилися майже 3 000 родин. Частину уже підключили. Енергетики продовжують лагодити мережі.

Загалом, як повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України, від авіаційних, ракетних ударів та обстрілів з РСЗВ постраждала інфраструктура понад 33 населених пунктів. Зокрема це Харків, Лозова, Сіверськ, Білогорівка, Миколаївка, Верхньокам’янське, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Весела Долина, Зайцеве, Юр’ївка, Нью-Йорк, Первомайське, Кам’янка, Времівка, Степове, Малі Щербаки, Сухий Ставок, Костромка, Біла Криниця та Мирне.

«Противник продовжує зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області, утримання захоплених територій та зриву активних дій наших військ на окремих напрямках. Тривають обстріли позицій наших підрозділів вздовж лінії зіткнення, ворог намагається вживати заходів щодо перегрупування своїх військ на окремих напрямках, веде повітряну розвідку. Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України», – йдеться в повідомленні.

 

Вразили 9 командних пунктів росіян

Своєю чергою, за інформацією нашого Генштабу, Сили оборони успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Спірне, Майорськ, Одрадівка, Весела Долина, Водяне, Авдіївка, Безіменне та Новогригорівка. А підрозділи Ракетних військ і артилерії завдали ураження по дев’яти пунктах управління бригадного та батальйонного рівнів і по трьох районах зосередження живої сили та бойової техніки противника. Втрати російських окупантів наразі уточнюють.

Авіація Сил оборони завдала 12 ударів по місцях зосередження живої сили і техніки противника. Водночас підрозділи протиповітряної оборони наших військ на різних напрямках знищили два ворожі літаки (Су-25 та Су-24М), один вертоліт Мі-8 та БПЛА.

 

У рф продовжують вербувати в’язнів

Також у Генштабі зазначають, що російська армія щодня зазнає суттєвих втрат у живій силі та намагається їх компенсувати, продовжуючи пошуки охочих воювати серед ув’язнених, зокрема в колоніях Тульської області. Вербувальники обіцяють засудженим зняття судимості в обмін на службу терміном три місяці. Для рецидивістів або засуджених за особливо тяжкі злочини термін служби складатиме 6 місяців. Проте жодних контрактів з «добровольцями» не підписують.

Також триває набір так званих «резервістів» до складу 3-го армійського корпусу. Серед уже набраного особового складу велика кількість людей, що мають наркотичну та алкогольну залежність. Про проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом свідчить факт проведення примусової мобілізації у місті Горлівка, місцеві так звані «військкомати» отримали завдання разом з «міліцією» набрати 6 тисяч осіб. У місті триває розшук та затримання чоловіків, що викликає масове невдоволення місцевих жителів.

 

На Луганщині черги вимкнули мобільний інтернет

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Телеграмі повідомив, що на території ОРЛО за розпорядженням окупаційної адміністрації відключили мобільний інтернет.

«Окупаційна влада Луганщини продовжує стверджувати, що нібито на території регіону, або як вони кажуть «республіки», нічого загрозливого не відбувається. Тільки от про всяк випадок в області відключено мобільний Інтернет. Як пояснює місцевий оператор, це розпорядження органів окупаційної влади – для забезпечення обороноздатності і безпеки. Раніше вони на цих питаннях не акцентували уваги», – йдеться в повідомленні очільника Луганської ОВА.

Водночас він зазначив, що черги на пунктах пропуску вже котрий день не меншають. Зокрема, за його словами, на ділянці траси «Старобільськ – Луганськ» зафіксовано близько трьохсот цивільних автомобілів, переважно із державними номерними знаками Харківської області. Більшість транспортних засобів – із причепами, завантаженими награбованим майном, за кермом російські військові.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ