“Такого ганебного прикладу, як був в попередній період – не буде більше”, – Руслан Запаранюк про гуманітарний штаб Осачука “Олімпія”

Начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк під час пресконференції зазначив, що попередня робота гуманітарного штабу “Олімпія” серйозно підірвала репутацію Буковини для усіх міжнародних місій, які в попередній період активно працювали в нашому регіоні.

Ми стараємось відновити цю репутацію, ми стараємось провести з ними переговори і все ж таки надати їм можливість і віру в нас, що ми готові працювати з ними активно і такого ганебного прикладу, як був в попередній період – не буде більше” – наголосив начальник ОВА, якого цитує ТВА.

Водночас Руслан Запаранюк зазначив, що дії попередників за головування Сергія Осачука показали, що “для когось війна, а в когось з’явились можливості”. Відтак, за його словами, іноземні благодійники не розуміють, як таке може бути в одного народу: “коли одні – страждають, а інші – стараються це використати”.

Тож, наразі в адміністрації Запаранюка активно відслідковують це питання і хочуть кардинально змінити ситуацію на краще.

Пряма мова:

Гуманітарна допомога не надходить безпосередньо на ОВА, але ми комунікуємо зі всіма активними волонтерами і відслідковуємо це питання. Звертаємося до них щодо допомоги східним областям держави, які перебувають на лінії зіткнень. Це відпрацьовується тепер достатньо активно.

Але, що саме прикро. Як показала попередня робота нашого обласного гуманітарного штабу під прапором «Олімпії», це серйозно підірвало репутацію для усіх міжнародних благодійних місій, які спочатку дуже активно працювали з нами (Чернівецькою областю – ред.) Ми стараємося відновити цю репутацію, проводити переговори і все ж таки повернути їхню віру в нас.

Ми готові працювати з ними активно і такого ганебного прикладу, який був у попередній період (розкрадання гуманітарної допомоги – ред.) більше не буде. Бо виходило, що для когось є війна, а для когось є можливості. І люди по той бік кордону не розуміють, як таке може бути в одного народу – одні страждають, а інші стараються на цьому нажитися.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ