Запаранюк чекає на результат кримінальних проваджень по команді Осачука і вже знайшов два «хвости» незаконних розпоряджень попередника

Пропонуємо вашій увазі відповіді начальника Чернівецької ОВА Руслана Запаранюка на дуже цікаві запитання буковинських журналістів. Відповіді були обнадійливі. Поживемо-побачимо…

Пряма мова:

Журналіст, режисер-документаліст В’ячеслав Хабайло:

Журналіст-документаліст В’ячеслав Хабайло

Що ви «розгрібаєте» після Осачука? Що вам відомо на сьогодні про кримінальних справах команди ваших попередників? Хоч якість з цих кримінальних проваджень, яких було дуже багато, вже скеровані до суду? Як голова обласної адміністрації, ви володієте інформацією про шлях команди з Осачуком на чолі?

Руслан Запаранюк:

Почну з того, що ми «розгрібаємо». Ми поки лише поверхнево взяли промоніторили розпорядження, які були видані в останні дні роботи (Сергія Осачука на посаді керівника Чернівецької ОВА – ред.) і виявили необхідність зупинки двох розпоряджень, які стосувалися комунальних і земельних ділянок. Відповідно до чинного законодавства і нормативних актів ми зупинили ці розпорядження. Зараз проводиться ретельна перевірка, моніторинг всього попереднього періоду на такого роду розпоряджень. Коли вона завершиться я зможу оприлюднити результати.

Що стосується кримінальних справ, я думаю, що правомірно було б зібрати прес-конференцію відповідним правоохоронним органам і задати їм ці питання по тому що можна прозвітувати і не закрито «таємницею слідства».

Те, що мені відомо – справи такі ведуться. Вони знаходяться в досить активній фазі. Це стосується, як системи «Шлях» так і гуманітарної допомоги.

Одне можу зазначити: обласна військова адміністрація всебічно сприяла і буде сприяти наданню всієї необхідної інформації всім правоохоронним органам, які звертатимуться до нас по цим запитам та по решту. Це наша принципова позиція. У мене також принципове питання до всіх правоохоронних органів, які займаються цими справами, довести їх до логічного кінця. Це запитання до них. Активна їхня робота, я думаю, повинна дати результат.

Скажіть, хтось з команди Осачука намагався вперто залишитися на посаді, задіюючи певні структури і «пливових людей»?

До мене жодний з «впливових людей» не підійшов і не просив когось залишити на посаді. До мене дуже важко підійти просто (сміється – ред.). Щодо керівників департаментів ОВА то триває процес оцінки ефективності їх роботи.

Запаранюк чекає на результат кримінальних проваджень по команді Осачука

Щодо ефективності роботи «Буковинського культурного фонду» в часи Осачука. Чи проводилася перевірка, аудит по цьому фонду? Що буде з ним далі?

Відсьогодні ми проведемо аудит і перевірку цього фонду. Дякую за підказку.

Фото Сергія Зарайського, БукІнфо (с)

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ