У Кривому Розі оголошено часткову евакуацію через ракетний удар рашистів по греблі. Рівень річки Інгулець наближається до історичного максимуму

Голова Криворізької військово-цивільної адміністрації Олександр Вілкул закликав мешканців низки вулиць в Інгулецькому та Центрально-Міському районах евакуюватися через загрозу підтоплення.

«Шановні криворіжці, сьогодні русня здійснила ще один терористичний акт. 8 крилатими ракетами вдарила по дуже великій гідротехнічній споруді у Кривому Розі. Спроби змити просто водою частину нашого міста. Ми ситуацію контролюємо, йде ліквідація аварії, задіяно всі служби, всі на місцях. Але рівень води у річці Інгулець піднявся. Для того, щоб відійти від зайвих ризиків, я прошу мешканців деяких вулиць евакуюватися», — заявив Вілкул.

«Автобуси будуть подані десь о 00:30. Ви будете доставлені до шкіл та дитсадків. І доки йде ліквідація аварії, можна там побути. Візьміть із собою документи та цінні речі», — повідомив Вілкул.

У Херсонському обласному центрі з гідрометеорології повідомили, що рівень води в Інгульці стрімко підвищується та наближається до історичного максимуму, загрожуючи підтопленням населених пунктів у районі Кривого Рогу та північних районів Херсонської області.

«Внаслідок підриву окупантами греблі Карачунівського водосховища, у м. Кривий Ріг спостерігається стрімке підвищення рівня води у м. Інгулець, значення якого наближається до історичного максимуму», – повідомили в організації.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ