Заступник Запаранюка з оборонних питань Кучерявий розповів, чи справді з Буковини призивають більше чоловіків, ніж з інших регіонів

Генштаб має чіткі плани щодо того, скільки осіб є можливість мобілізувати в тій чи іншій області. Тож спекуляції, начебто з Буковини призивають більше військовозобов’язаних, ніж із інших регіонів, є помилковим.

Про це на пресконференції 14 вересня повідомив заступник голови Чернівецької ОВА з оборонних питань Андрій Кучерявий, пише molbuk.ua

“Щоби не було у нас таких думок, що ми призиваємо більше людей, ніж інші області України, хочу наголосити, що Генштаб визначає і спускає однакові плани для всіх областей залежно від кількості населення.

Тобто для кожної області – свій план. А кількість мобілізованих залежить від населення, зокрема, чоловічого населення і від того, скільки у цій області військовозобов’язаних. Приблизно по всіх областях такий відсоток однаковий”, – сказав посадовець.

Андрій Кучерявий також зазначив, що темпи мобілізації по Чернівецькій області відбуваються за планом, визначеним Генштабом. Тож за показниками залучення і техніки, і особового складу Буковина виконує план на 96-97 відсотків.

“Щодо мобілізації по Чернівецькій області, – точні цифри я не буду озвучувати. Але в цілому що по залученню техніки, що по мобілізації особового складу, – плани у нас виконані практично на 96-97 відсотків. Тобто область плани виконує”, – запевнив Кучерявий.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ