росіяни знову вдарили по Харкову, а ЗСУ знищили 4 їхні літаки. Головне за ніч

ЗСУ за добу вразили шість районів зосередження окупантів і знищили чотири їхні літаки.

Фото з телеграму Резніченка

Уночі проти 15 вересня росіяни вдарили по Київському району Харкова. Про це повідомив у телеграмі міський голова Харкова Ігор Терехов.

«Уночі близько о пів на першу ракетний обстріл Київського району. Попередньо без жертв, постраждалих та руйнувань», – йдеться у повідомленні.

Також цієї ночі окупанти обстрілювали Дніпропетровську область. Атакували Нікопольський та Криворізький райони.

Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Він зазначив, що упродовж усієї ночі в населених пунктах боролися з наслідками вечірнього ракетного удару й потерпали від нових обстрілів. Зокрема у Кривому Розі намагалися зупинити воду, яка розлилася після ракетної атаки по гідротехнічних спорудах міста.

За даними Резніченка, росіяни били ракетами «Кинджал» та «Іскандер». Через атаку рівень води на різних ділянках річки Інгулець піднявся від 1 до майже 2 метрів. Наразі рівень води вдалося знизити на 13 сантиметрів, він і далі падає. Підтоплені 112 приватних будинків та подвір’їв, людей евакуювали. Зазначають, що через ракетний удар пошкоджені кілька водогонів. У Софіївський громаді без води перебувають майже 5 тисяч людей. Тривають відновлювальні роботи.

Фото з телеграму Резніченка

За минулу ніч окупанти обстріляли Нікопольський район 5 разів. А Нікополь —4 рази. Обстрілювали «Градами» і дроном-камікадзе. Як наслідок пошкоджені 10 приватних будинків, 114 панелей сонячної електростанції, санаторій та два місцеві підприємства.

Збройні сили України за минулу добу вразили шість районів зосередження окупантів і знищили чотири їхні літаки.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в оперативній інформації станом на ранок 15 вересня.

Сили оборони продовжують успішно відбивати атаки противника, зокрема, в районах населених пунктів Спірне, Соледар, Майорськ, Зайцеве, Одрадівка, Весела Долина, Водяне та Новомихайлівка.

Минулої доби для підтримки дій наземних угруповань авіація Сил оборони здійснила 12 ударів по місцях зосередження живої сили й техніки противника.

«Підтверджено ураження шести районів зосередження живої сили противника, двох взводних опорних пунктів та чотирьох позицій зенітних ракетних комплексів. Втрати ворога уточнюються», – йдеться у повідомленні. 

Також українські підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках знищили чотири літаки окупантів: три Су-25 та один Су-24М.

 

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ