На Буковині зафіксовано 10 проваджень щодо незаконних дій з гуманітарною допомогою. Одна зі справ вже у суді – прокурор Ковальський

На Буковині зафіксовано 10 проваджень щодо незаконних дій з гуманітарною допомогою. Одна зі справ вже передана до суду . Про це на сесії Чернівецької облради повідомив прокурор області Антор Ковальський.

Прокурор Чернівецької області також розповів, що з початку повномасштабного російського вторгнення розпочато 102 кримінальних провадження щодо незаконної переправи військовозобов’язаних через державний кордон. Наразі до суду скеровано 35 обвинувальних актів, – повідомляє пресслужба облради.

Керівник обласної прокуратури розповів, що найбільша сума, яку викрили правоохоронці при незаконній спробі перетину кордону – це 112 тисяч доларів. З початку дії воєнного стану зареєстровано 159 кримінальних проваджень відносно 169 осіб, які намагалися виїхати за межі України з підробленими документами.

Розповів прокурор і про діяльність у сфері протидії корупції, в результаті якої до суду передано 69 обвинувальних актів.

Крім того, депутатам повідомили про злочинну групу, яку очолив директор одного із національних природних парків Буковини. До її складу увійшли десять осіб, що незаконно видобули 150 тисяч кубів піщано-гравійної суміші, розтратили півмільйона гривень, займалися незаконною вирубкою лісів та нанесли іншу шкоду. У вказаному кримінальному провадженні заявлено позов в інтересах держави на суму 130 мільйонів гривень.

Як зазначив Антон Ковальський, працівники правоохоронних органів конфіскували 71 автомобіль в осіб, які незаконно перевозили цигарки та видобували корисні копалини на території області. Автівки, а також понад 6 мільйонів гривень застави, передали на потреби ЗСУ.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ