Буковина готова приймати військовополонених – прокурор області Антон Ковальський

Нині на Буковину перевезли засуджених осіб з регіонів, де тривають бойові дії. Також у Чернівецькій області готові приймати і військовополонених, але поки місцевим органам прокуратури їх не передавали. Про це своєму звіті на сесії Чернівецької обласної ради повідомив прокурор області Антон Ковальський.

На сесії обласної ради у своєму звіті за підсумками роботи у першому півріччі 2022 року керівник прокуратури Чернівецької області Антон Ковальський також зазначив, що нині основні зусилля відомства спрямовані на протидію кримінальним правопорушенням, які безпосередньо пов’язані з російською агресією та викриттям осіб, котрі можуть співпрацювати з окупантами.

За його словами, на сьогодні відкрито 369 кримінальних проваджень. Так, за співпрацю зі спецслужбами рф та терористичними організаціями ЛДНР засуджено чоловіка, якого затримали у Чернівецькій області. Зрадник фотографував об’єкти критичної інфраструктури. Також засудили особу, яка проникла на територію Чернівецького летовища і знімала на відео злітно-посадкову смугу. У подібних кримінальних провадженнях винесено 7 вироків.

Крім того, прокурори працювали з особами, які постраждали внаслідок російської агресії. З понад 2,5 тисяч опитаних українців, майже 900 осіб визнали себе потерпілими. Усі ці факти документують для того, аби окупанти понесли повну відповідальність за свої злочинні дії.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ