У Чехії закликали створити міжнародний трибунал через військові злочини рф

У Чехії заявили про необхідність створення міжнародного трибуналу для розслідування військових злочинів росіян на тлі виявлення масових поховань у братських могилах в Ізюмі, пише Слово і діло.

Про це повідомляє очільник МЗС Чехії Ян Липавський у Twitter.

За його словами, злочини стосовно мирного населення Ізюма, які чинили російські солдати, «є немислимими та огидними».

«Ми не повинні залишати це без уваги. Ми виступаємо за покарання всіх військових злочинців. Я закликаю до якнайшвидшого створення спеціального міжнародного трибуналу, який переслідуватиме злочин агресії», – наголосив Липавський.

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Нагадаємо, у визволеному від російських окупантів Ізюмі Харківської області знайшли масові поховання людей – 450 могил у лісі. На місці вже розпочалася ексгумація тіл. ООН заявила про готовність направити місію до Ізюму на місце поховань.

Також у Ізюмі було знайдено камери тортур у підвалах та знаряддя для тортур. Катівні окупантів було знайдено також у Куп’янську та Балаклії.

Президент України Володимир Зеленський порівняв цю трагедію із трагедією у Бучі на Київщині, яку звільнили від армії рф у березні.

В новому звіті аналітиків Інституту вивчення війни зазначається, що поховання та катівні в Ізюмі підтверджують системність звірств росіян і після Бучі.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ