Покараний за крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану

Ухвалою Чернівецького апеляційного суду від 20 вересня поточного року залишено без змін вирок Сторожинецького районного суду, яким громадянина Ф., мешканця м. Сторожинець, визнано винним у скоєнні таємного викрадення чужого майна, вчиненого в умовах воєнного стану, з призначенням покарання за ч. 4 ст. 185, 69 Кримінального кодексу України у виді 1 року позбавлення волі.

Нагадаємо, 17 березня 2022 року біля 11 год. 22 хв., останній, перебуваючи в приміщенні аптеки «D.S.», яка знаходиться в м. Сторожинець, переслідуючи корисливу мету особистого збагачення, діючи умисно, протиправно, таємно, шляхом вільного доступу, викрав із прилавку мобільний телефон світового бренду «Аpple», належний потерпілому Б., вартість якого згідно висновку експерта становить 15158, 33 грн, розпорядившись викраденим на власний розсуд та спричинивши останньому майнову шкоду в зазначеному розмірі.

Покарання громадянину Ф. призначено більш м’яке, ніж передбачено санкцією вище вказаної норми Кримінального Закону, з огляду на наявність кількох обставин, що його пом’якшують та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, а також з врахуванням особи винного.

Сторожинецький відділ

Чернівецької окружної прокуратури

ВИРОК СУДУ НАБРАВ ЗАКОННОЇ СИЛИ

Ухвалою Чернівецького апеляційного суду від 19 вересня поточного року залишено без змін вирок Сторожинецького районного суду, яким громадянина Х., мешканця одного з сіл Сторожинеччини, визнано винним у вчиненні розбою з призначенням покарання за ч. 1 ст. 187, 71 Кримінального кодексу України у виді 4 років позбавлення волі.

Так останній, 28 листопада 2021 року близько 03 год. 00 хв., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та знаходячись в житлі за місцем проживання пенсіонерки О., керуючись раптово виниклим умислом на напад з метою заволодіння майном останньої, наніс їй ряд ударів в ділянку голови, заподіявши тілесні ушкодження у виді гематом у потиличній ділянці голови та у лівій параорбітальній ділянці, кожна з яких відповідно до висновку експерта відноситься до легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров’я, заволодівши при цьому її мобільним телефоном, ринкова вартість якого становить 1008,33 грн, розпорядившись викраденим на власний розсуд та завдавши потерпілій майнову шкоду у вказаному розмірі.

При цьому покарання громадянину Х. призначено за сукупністю вироків, так як попередньо він був засуджений за вчинення замаху на зґвалтування з випробуванням, на шлях виправлення не став та під час іспитового строку вчинив новий умисний злочин.

Сторожинецький відділ

Чернівецької окружної прокуратури

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ