Зеленський на Раді безпеки ООН закликав повністю ізолювати Росію та позбавити її постійного членства

Президент Володимир Зеленський під час звернення до Ради безпеки ООН у вівторок, 27 вересня, закликав ізолювати країну-терориста Росію та посилити санкції проти неї.

Глава держави зазначив, що це лише питання часу, коли РФ знищить останню міжнародну інституцію, яка функціонує, пише НВ.

Він нагадав, що Росія проігнорувала заклик МАГАТЕ припинити обстріли Запорізької АЕС і навмисне поставила світ на межу ядерної катастрофи. Також країна-агресор оголосила мобілізацію і масово роздає повістки представникам корінних народів на територіях, які контролює, а також кримським татарам в окупованому Криму, проводячи політику геноциду, та організувала псевдореферендуми на захоплених українських територіях, погрожуючи мешканцям зброєю.

«Будь-які злочинні дії Росії нічого не змінять для України. Ми визнаємо Статут ООН, ми визнаємо базові принципи співжиття народів і ми будемо діяти й надалі для того, щоб захистити нормальне життя в Україні, Європі та світі.

Ми будемо діяти, щоб захистити наших людей: і на Херсонщині, і в Запорізькій області, і на Донбасі, і в поки що окупованих районах Харківщини, і в Криму.

Цей фарс на окупованій території не можна назвати навіть імітацією референдумів.

Що намалюють замість результату – ми знали заздалегідь. Нібито явку, нібито відсотки. Навіть розвідці не треба було особливо старатися. Погоджені цифри для цього фарсу – були вкинуті у засоби масової інформації. Росія навіть не ховається.

Єдина раціональна відповідь на таку зухвалість окупанта – ще більше підтримки для України. І я дякую нашим партнерам, які підтверджують таку підтримку: оборонну, фінансову, санкційну».

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 216-го дня повномасштабної війни.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ