Якими бувають і про що говорять симптоми зуба мудрості

Неприємні симптоми зуба мудрості здатні серйозно позначитися на самопочутті та стоматологічному здоров’ї пацієнта. Процес прорізування моляра-«вісімки» у більшості випадків супроводжують запалення та інфекції навколишніх тканин. Якщо зуб мудрості росте неправильно, він спричиняє порушення прикусу.

Видаляти крайній моляр без потреби не потрібно – важливо знати особливості його зростання. З появою хворобливих симптомів зуба мудрості слід порадитися зі стоматологом. Лікарі Люмідент проведуть діагностику та порекомендують оптимальні шляхи вирішення проблеми. А також розкажуть, які засоби та медикаменти допоможуть екстрено усунути біль.

Ознаки прорізування зуба мудрості

Зрозуміти, що ріжуться зуби мудрості, можна за характерними ознаками процесу. Вісімки займають крайнє становище у лавах – і, якщо простору для зростання не вистачає, вони прорізуються у слизову щоки чи сусідні моляри. Це спричиняє їх пошкодження та зміщення, що відражається на прикусі.

Ознаки, як зрозуміти, що росте зуб мудрості:

  • набрякання ясен;
  • підвищення температури до 38 градусів;
  • ниючий біль у дальній ділянці щелепи;
  • складності з жуванням їжі на стороні прорізування моляра.

Серед ускладнень стоматологи вказують запалення лицевого нерва та пульсуючий вушний біль. Патології зумовлюються проходженням зуба крізь кісткові тканини щелепи із торканням розташованих у цій ділянці нервових волокон. До симптомів зуба мудрості відноситься і карієс – тендітні вісімки відрізняються схильністю до захворювань. Поява перелічених ознак свідчить про необхідності термінового хірургічного втручання. Больовий синдром та запальні процеси є підставою для видалення моляра.

Негативні наслідки зростання вісімок

Болючі ознаки зростання зуба мудрості проявляються у людей віком від 18 до 25 років. Крім дискомфорту з жуванням та болю, вісімки здатні стати причиною розвитку серйозних патологій. Їх важливо помітити на ранніх етапах і своєчасно звернутися за стоматологічною допомогою.

До негативних наслідків відносяться:

  • утворення локальних нагноєнь – абсцесів;
  • формування флегмони – інфекційного ураження підшкірного шару;
  • розвиток остеомієліту – захворювання щелепної кістки з гнійними запальними процесами.

Якщо зуб мудрості росте та болить, це свідчить про горизонтальне прорізування вісімки. Неправильний напрямок моляра веде до руйнування сусіднього зуба та викривлення всього ряду. Людина відчуває різкі болі, що віддають у вухах та голові, а уламки травмують слизові ясен та щоки.

Як позбутися дискомфортних відчуттів

Тривожні симптоми зростання зуба мудрості здатні обернутися незворотними наслідками для здоров’я пацієнта. Тому у разі хворобливості важливо негайно відвідати стоматолога. Зменшити больові відчуття допоможуть анальгетики та антисептичні полоскання. Однак ці заходи не усунуть джерело патології – це входить до компетенції виключно лікарів.

Фахівці Люмідент проводять комплексну діагностику для отримання детальної клінічної картини. Для цього здійснюється огляд ротової порожнини, апаратне обстеження, вивчення панорамного знімку щелепи. Рішення про видалення моляра приймається стоматологом на підставі вагомих причин – якщо прорізування вісімки загрожує здоров’ю.

Процес, як ріжуться зуби мудрості, не потребує хірургічного втручання за відсутності дискомфорту. Проте біль, температура, складнощі з промовою та жуванням говорять про наявність патології. І є сигналом до негайного відвідування стоматологічної клініки.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ