У Чернівцях підлітків запрошують на безкоштовні мистецькі воркшопи

Це неформальні зустрічі з художницями та воркшопи для підлітків.

Фото надані організаторами заходу

24-31 жовтня, під час осінніх канікул, у Чернівцях відбудеться мистецька програма «Тіло міста».

Це неформальні зустрічі з художницями та воркшопи для підлітків. До участи запрошують місцевих школярів віком 12-17 років, а також тих, хто переїхав у місто через повномасштабну війну.

Про це повідомляють організатори заходу.

Для участи у воркшопі досвід у мистецькій сфері необов’язковий, головне — зацікавленість. Проєкт створили для кращого знайомства з містом та водночас з однолітками.

За словами ініціаторів заходу, подібний формат допоможе школярам відволіктися від негативних переживань на фоні війни та виразити свої емоції у творчих роботах. А новоприбулим підліткам — потоваришувати з місцевими та віднайти спільні захоплення. Нові жителі громади прагнуть знайти тут «своїх», стати частиною спільноти й жити з нею гармонійно. Неформальні зустрічі добре цьому сприяють.

«‎Я працюю з підлітками у мистецькій спільноті “20Partizanen” у Чернівцях. У нас багато проактивних учасників. Вони й придумали, що можна було б зробити такий творчий, навчальний та одночасно розважальний формат, аби допомогти тимчасово переміщеним одноліткам легше адаптуватися у місті. Та й просто знайти нових друзів і разом досліджувати навколишній світ.

“Тіло міста” — це радше про створення нових соціальних зв’язків, сформованих навколо творчої діяльности»‎, — розповідає організаторка програми, кураторка самвидаву SVAYA та підліткової групи «20Partizanen», викладачка образотворчого мистецтва у Художній школі імені М. Івасюка Ольга Поляк. 

Фото надані організаторами заходу

Під час занять школярам допомагатимуть професійні менторки та асистентки. Паралельно воркшопи проходитимуть і у Франківську. Звідти учасники завітають у Чернівці 28-29 жовтня. Для них запланована екскурсія містом та вечірка від команди NOSTOS — проєкту для підлітків-переселенців. На завершення діти створять спільну виставку з нових робіт та доробків із попередніх програм.

За словами організаторів, проєкт «‎Тіло міста» продовжується. Влітку на воркшопах побували понад 20 підлітків із Чернівців, Івано-Франківська, Львівської области та багатьох інших регіонів. Попередні учасники теж можуть долучитися до другої зміни мистецького кемпу.

Для участи у необхідно заповнити анкету за посиланням або зареєструватися за номером телефону: 050 372 50 1.

Заявки приймають до 22 жовтня включно.

 

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ