Спільне звернення щодо проїзду вантажівок через місто

Звернення

Зважаючи на те, що почастішали випадки, коли великовантажний транспорт скорочує шлях через центр міста, небайдужі жителі міста Сторожинець написали спільне звернення до обласних керівників з проханням допомогти у вирішенні цієї ситуації, яка, на їхню думку, стала критичною. Останньою краплею став випадок на перехресті вулиць Чернівецької та Карюкіна.

На жаль, працівники Сторожинецького РВ ДАІ, в зв’язку з тим, що штат відділення недостатній, не можуть одночасно контролювати рух в всьому місті, не кажучи вже про район. За дві години патрулювання в місті ними було виявлено три порушення, які стосувалися проїзду великовантажного транспорту через місто, на які було складено адміністративні протоколи.

Текст звернення:

Голові Чернівецької державної адміністраії
Фіщуку О.Г.

Начальнику УМВС України в Чернівецькій області
Пілігріму С.В.

Начальнику УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Сушинському В.В.

Шановні керівники

Звертаються до Вас члени виконавчого комітету Сторожинецької міської ради, депутати Сторожинецької міської ради, небайдужі жителі міста Сторожинець.

За остані роки місто Сторожинець стало окрасою Підгір’я. За невеликий проміжок часу нам вдалося привести наше місто до інвестиційно привабливого населеного пункту. За останні роки за рахунок коштів обласного дорожнього фонду та коштів місцевого бюджету зроблено капітальний ремонт центральних доріг міста. Багато коштів місцевого бюджету вкладено в ремонт тротуарів міста та на ремонт мереж. Та на жаль не всі це правильно розуміють, а саме водії вантажних автомобілів. З самого ранку і до пізнього вечора грузовики їздять центральними дорогами міста. Всі заїзди в місто обладнані відповідними дорожніми знаками, що забороняють рух вантажних автомашин. А після перекриття жителями міста Вашківці дороги, всі 30-тонні самоскиди почали їхати через Сторожинець. На дорогах міста почали появлятись тріщини, провали асфальтового покриття, комунальна служба не вспіває ремонтувати поламані дорожні люки та ремонтувати водопровідні мережі.

Та кількість працівників (три)ДАІ, яка є в Сторожинецькоим районі, не в змозі навести лад з тією кілкістю вантажних автомобілів, які проїжджають через місто. Так 16.09.2015 року через центральні дороги проїхало що найменше 20 вантажівок. З них два великовантажні бензовози з реєстрацією Дніпропетровської області, чотири 30-тонні самоскиди навантажені сипучими матеріалами, які рухались з Вижницького напрямку, фура Тернопільскої реєстрації з 20-а тонами муки (жителі міста його зупинили, а він каже я не бачив знаків), два КАМАЗИ з цеглою. 14.09.2015 року водій самоскида СКАНІЯ взагалі залишив автомобіль в центрі міста, загородив видимість світлофорного об”єкту і пішов обідати. Жителі міста заблокували йому дорогу, на що він почав зухвало до людей відноситись, прийшлося викликати наряд міліції з райвідділу, працівників ДАІ та роз’яснювати йому правила дорожнього руху та етикет поведінки. (Матеріали про даний факт розміщені на інформаційному сайті Сторожинець.інфо). І таких прикладів можна навести щоденно. Але ми не маємо законного права зупиняти нерадивих водіїв, і всупереч закону ми це пробуємо робити і все рівно результату немає. 16.09.2015 року три автомобілі ДАІ, д/н 0107, 0105, 0151 проїхали через місто, і ні один не зупинився в місті. Може в них було інше завдання.

Ми всі розуміємо що даним листом ми займаємо у ВАС час, але нам не байдуже наше місто. Адже великі кошти вкладені в інфраструктуру міста, і ми маємо бажання щоб все те що зроблено не було даром. Разом збережемо красу нашого міста. Вибачте нас, але ми все рівно напевне будемо продовжувати блокувати рух вантажівок через місто і маємо наді. що Ви нас захистите.

Щиро дякуємо за взаєморозуміння і співпрацю.

Віримо що з Вашою допомогою болюче питання буде вирішено.

З пованою до ВАС:

Звернення

Даний лист знаходиться зараз в приймальні міської ради і кожен бажаючий завтра може покласти свій підпис під даним зверненням.

Категорія: Важливо Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ