Які смартфони продавалися в 2022 році найкраще

Відома аналітична компанія AppBrain щороку публікує рейтинги найбільш популярних смартфонів та телефонних брендів. Не став винятком і минулий рік, який продемонстрував один з найгірших показників останнього часу.

Лідери рейтингу-2022

На сьогодні безсумнівним лідером серед виробників Android-смартфонів є південнокорейська компанія Samsung. Її доля ринку складає близько 35%. Далі за списком розташувалися китайські бренди, причому їх сумарний показник охоплення ринку вже перевищує 50 відсотків.

Отже, на другому місці — Xiaomi. Показник цієї компанії у 2022 році склав 14,3%. Далі розмістилися Oppo з ринковою долею в 10,3% та Vivo, що закріпилася на третьому місці з показником 9,8%. І це найбільший прогрес серед усіх брендів-виробників цієї категорії мобільних гаджетів.

Замикає четвірку Huawei, доля ринку якої склала 6,7%.

Але найбільш популярною виявилася далеко не нова модель. Це Samsung Galaxy A12, бюджетний смартфон 2020 року випуску, який і сьогодні продається дуже непогано. В Україні його можна придбати за 6 тисяч грн, але присутній він не в усіх точках продажу. До речі, корейські смартфони в Харкові можна купити й дешевше, причому свіжіші моделі.

ТОП-3 зайняли інші представники бренду: друге місце за продажем посів Galaxy A21, третє — модель Galaxy A10. Взагалі, згідно з даними AppBrain, лінійка Galaxy лідирує за популярністю з ринковою долею в 7,4%. Більше того, в десятці найпопулярніших у 2022 році моделей лише 3 мають не корейське коріння. Це два смартфони від Redmi (9A та Note 8), а також телефон Vivo 1906.

Загалом доля смартфонів, на яких використовується ОС Android, склала 71,3%. У 2018 році цей показник був значно вищим (77,3%). Втрата популярності зумовлена збільшенням долі продажів телефонів з iOS: минулого року вона склала 28% ринку, зрісши з 2018 року майже на 10 відсотків (19%).

Доля апаратів з іншими операційними системами залишається мізерною — менше 1%.

Найкращі бюджетні телефони 2022 року з непоганими характеристиками

Згідно статистичних даних, пересічний українець змінює свій смартфон раз на 2–3 роки. Якщо враховувати сучасні непрості реалії, то не виглядатиме дивним, що ті, хто планує придбати новий гаджет, будуть звертати увагу передусім на вартість. Бюджетність не означає, що це має бути слабкий за технічними показниками телефон.

Що можна придбати сьогодні, розраховуючи на бюджет до 6000 гривень (приблизно $150) чи менше?

Якщо звернутися до даних AppBrain, то у 2022 році краще за інші в бюджетному сегменті продавався Realme C33. У цьому смартфоні ви не знайдете чогось надзвичайного, але загалом це непоганий варіант за свої гроші. На другому місці — Blackview Oscal C80, замикає трійку Redmi 10 2022 модельного року. Ці та інші недорогі смартфони є в наявності в магазині Allo.ua в Харкові.

Незважаючи на рецесію світової економіки, аналітики передбачають, що в 2023 році ціни на смартфони продовжать зростати. Тому не варто зволікати з придбанням нового девайсу.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ