USB-концентратор — найважливіші параметри

Якщо ми хочемо отримати хороший аксесуар, що забезпечує високу швидкість передачі даних та гідний комфорт при використанні, то при виборі USB-концентратора за посиланням https://www.aks.ua/uk/catalog/usb-hab/ 

варто уважно придивитися до його технічних параметрів.

Тип живлення

USB-хаб може бути пасивним, активним або активно-пасивним. Це основна класифікація, яку користувач повинен звернути увагу насамперед. Найбільш популярним та затребуваним рішенням вважається пасивний концентратор, оскільки він не вимагає підключення додаткових джерел живлення. Якщо ж ви плануєте використовувати безліч периферійних пристроїв одночасно, краще використовувати хаби з активним харчуванням. У такому разі ми впевнені, що обладнання, підключене до нього, працюватиме стабільно. 

Стандарт роз’єму USB 

 Швидкість обміну даними в конкретній моделі концентратора залежить від підтримуваного ним стандарту USB. У продажу є USB 2.0, USB Type-C, USB 3.0 чи 3.1. Тип штекера слід вибирати таким чином, щоб він відповідав портам, які є у пристрої, до якого ми хочемо його підключити.

Кількість та типи портів 

 Моделі USB-хабів відрізняються за кількістю та типами доступних портів. Від 3 до 8 – це кількість роз’ємів, яка найчастіше зустрічається в цих аксесуарах, хоча у продажу є і більш просунуті рішення. Варто знати, що USB-хаби можна з’єднувати один з одним послідовно, це дозволяє суттєво розширювати їхній функціонал. 

 Також у продажу є багатофункціональні моделі, які, крім стандартних USB-портів, можуть мати ще й входи micro-USB, пристрій читання карт пам’яті, роз’єми HDMI або аудіо (RJ45). Універсальний концентратор дозволяє підключати багато додаткових аксесуарів.

 Який USB-концентратор вибрати?

 Виробники деяких моделей встановлюють мережеві фільтри, необхідні для захисту комп’ютерної периферії від перепадів напруги. Так що такий варіант буде особливо корисним при використанні дорогого обладнання. Також при виборі відповідного USB-концентратора варто звернути увагу на його конструкцію, щоб корпус міг витримати активну експлуатацію. Для багатьох однаково важливі дизайн та колір продукту. Асортимент концентраторів настільки широкий, що навіть найвибагливіший покупець знайде пристрій, який задовольняє його смаки та потреби.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ