За правовою допомогою можна звернутися до держави

2

Бувають ситуації, коли людині потрібна правова допомога і у неї на це немає коштів. В такому випадку вона може звернутися за безоплатною правовою допомогою до держави.

З 1 липня в України відкрито 100 Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яка надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів держбюджету. Право на таку допомогу мають:

  • Малозабезпечені особи, якщо середньомісячний сукупний дохід їхньої сім’ї нижчий суми прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до Закону України “Про прожитковий мінімум”.
  • Діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, безпритульні діти, діти, які стали або можуть стати жертвами насильства в сім’ї.
  • Особи, на яких поширюється дія Закону України “Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту”.
  • Інваліди, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб.
  • Особи, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.
  • Особи, які належать до числа жертв нацистських переслідувань.
  • Особи, щодо яких суд розглядає справу про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною
  • Особи, реабілітовані відповідно до законодавства.

Юстиція

“В області працює Чернівецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який обслуговує 6 районів, включаючи Сторожинецький та місто Чернівці. – розповідає директор Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Георгійович Мінтенко. – Людина, яка має питання щодо захисту своїх порушених прав, може звернутися до Центру, який знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1 або зателефонувати 51-36-12, 51-36-14. В Центрі документи будуть прийняті, опрацьовані і протягом 10 днів буде прийнято рішення про надання допомоги.

У разі, якщо після опрацювання документів людина не попадає під категорію суб’єктів-отримувачів безоплатно вторинної правової допомоги, то спеціалісти надають консультацію своїми силами або направляють до відповідних установ, організацій чи громадських об’єднань.”

“Згідно закону “Про безоплатну правову допомогу” громадяни, які потребують правової допомоги, можуть також звертатися і до Сторожинецького районного Управління юстиції, який знаходиться за адресою: м. Сторожинець, вул. Ватутіна, 11 або за телефоном 2-42-40” – пояснює начальник районного Управління юстиції Василь Степанович Гоцуляк.

Категорія: Інформація Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ