Фітнес-блендер: що це таке та кому знадобиться

Ви ведете здоровий спосіб життя? Любите смачні смузі та корисні фруктові коктейлі? А, може, потребуєте компактного подрібнювача, який можна носити з собою? Тоді вам напевно знадобиться фітнес-блендер! Пристрій із гострими лезами та місткою чашею призначено для змішування, збивання та подрібнення продуктів. Зазвичай його використовують для приготування корисних напоїв із фруктів, овочів і горіхів, які так люблять спортсмени та прихильники правильного харчування.

Особливості фітнес-блендера

Від стаціонарних великогабаритних кухонних моделей фітнес-блендер відрізняється компактними розмірами, обмеженим набором функцій і невисокою вартістю. Зазвичай це невеликий прилад із малою потужністю, який працює не тільки від мережі, а й від вбудованого акумулятора. Завдяки автономному джерелу живлення його можна носити з собою та готувати свіжі напої безпосередньо після тренування, пробіжки, під час обіду або перекушування.

Фітнес-блендер трохи важить і легко поміщається в спортивну сумку або рюкзак. Його конструкція дуже проста, як і догляд: достатньо зняти кришку та вимити чашу, після чого прилад знову готовий до використання. Завдяки герметичній конструкції в ньому можна зберігати та транспортувати вже приготований коктейль, щоб не витрачати час після спортивних занять на приготування їжі.

Основна функція фітнес-блендера — приготування напоїв і смузі з ягід, фруктів, овочів. Однак він справляється також з іншими завданнями:

  • перетирає продукти на пюре, щоб приготувати крем-суп або сорбет;
  • збиває кремові маси (стане в пригоді, щоб побалувати себе збитими вершками або прикрасою для кави);
  • перемелює зелень, горіхи, кавові зерна та продукти з подібною консистенцією;
  • змішує рідини (наприклад, якщо ви хочете зробити коктейль із різних напоїв).

За необхідності фітнес-блендер цілком може замінити стаціонарний, якщо йдеться про базові завдання, що не потребують потужного обладнання. До комплекту зазвичай входять три насадки:

  • насадка-подрібнювач у вигляді ножа з кількома лопатями виконує основну роль — перемелює продукти до пюреподібного, кремоподібного або рідкого стану;
  • млин являє собою невелику чашу з ножем у нижній частині, яка використовується для перероблення невеликої кількості продуктів;
  • для любителів прохолодних напоїв додано гостру насадку для колки льоду.

Більшість фітнес-блендерів мають у комплекті чашу для смузі. Герметична ємність для напоїв виготовляється з тих же матеріалів і в тій же кольоровій гамі, що й блендер, і дає змогу брати з собою вже приготовлені коктейлі.

Підіб’ємо підсумки

Фітнес-блендер — зручний гаджет, який точно стане в пригоді прихильникам ЗСЖ, спортсменам, а також любителям вітамінних сумішей, приготовлених у домашніх умовах. Ви можете легко замовити блендер, який не займе багато місця в сумці та дозволить насолоджуватися улюбленими напоями протягом дня.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ