Троянди доведеться викопати і спалити: які рослини в жодному разі не можна садити поряд із цими квітами

Аграрії назвали перелік рослин, які краще не розміщувати поряд із трояндою. Причина в тому, що ці рослини конкуруватимуть із трояндою за поживні речовини та воду, а також можуть бути переносниками небезпечних захворювань чи шкідників.

Всі досвідчені садівники знають, що поряд з іншими рослинами троянди менше хворіють. Разом з тим, якщо вибрати “сусіда” для королеви саду неправильно, то можна втратити цілий розарій. Вся річ у тому, що троянди – досить вибагливі рослини, які потребують уваги та турботи насамперед для себе.

Багато садівників вважають, що якщо троянди ростуть у розарії окремо від інших квітів, то це виглядає набагато краще та красивіше, та й доповнювати королеву саду зовсім необов’язково іншими рослинами, вона сама по собі гарна.

А ось підбираючи сусідство для такої примхливої ​​квітки, як троянда, потрібно вибирати тих представників флори, які не створюватимуть надто багато тіні, не стануть причиною появи хвороб та шкідників, а також не виявляться красивішими, ніж королева клумби.

Наприклад, троянди красиво виглядають на тлі хости, проте між цими рослинами постійно йде за виживання, світло, живлення, воду. Так, хоста краще росте у півтіні, а троянда любить сонце весь день.

Крім того, не рекомендується висаджувати троянди разом із наступними культурами:

Рододендрон.

Також садівники кажуть, що троянда погано почувається на одній клумбі з цибулинними культурами, тому навіть не питайте, можна саджати лілії поряд з трояндами чи ні – ні, не можна.

А ще троянди не можна садити поруч із березами, ялинами та іншими деревами з поверхневою кореневою системою: вони виявляться неконкурентоспроможними у боротьбі за харчування та вологу. Недоречна королева квітів та у плодовому саду.

Джерело: Hyser

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ