Цей секрет знали лише наші бабусі: навіщо на сковорідку кладуть маленький шматочок мила

Мало хто знає про це, але господарське мило відмінно допомагає ефективно відмити сковороду від нагару жиру, який згодом повністю покриває посуд.

Більшість українок постійно готують удома. Часто ми смажимо продукти на рослинному та вершковому маслі, і згодом посуд починає покриватися нагаром та жиром. Якщо ваша сковорода покрилася товстим чорним шаром нагару, не поспішайте викидати її.

І справді, давно доведено, що навіть саму закопчену і засалену сковорідку можна змусити сяяти, як новеньку. І тому є кілька народних способів.

Так, можна використовувати господарське мило, активоване вугілля чи соду, комбінуючи останню із силікатним клеєм чи засобом для миття посуду. Такі методи щадять навіть для антипригарного покриття, тільки все одно потрібно бути обережними.

Господарське мило потрібно натерти на тертці. Мильний розчин слід кип’ятити у сковороді до 20 хвилин. Потім можна прибрати залишки м’якою губкою та обполоснути водою. Сода добре прибирає невеликі плями. Якщо поверхня сильно забруднена, потрібно прокип’ятити содовий розчин і почистити губкою. Соду можна комбінувати із засобом для миття посуду чи силікатним клеєм. Якщо прокип’ятити 10-20 хвилин такий розчин у сковороді, забруднення краще відходитимуть від поверхні. Порошок активованого вугілля слід засипати в посуд та залишити на 40 хвилин. Потім потрібно залити холодною водою та прокип’ятити 20 хвилин.

Джерело: Hyser

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ