Що потрібно обов’язково посадити у лютому: з’явився свіжий календар городника

Дізнайтеся, які овочі посадити в ящики в лютому, щоб отримати рясний урожай!

У лютому, коли зимові місяці поступово поступаються місцем весняним клопотам, городники починають підготовку до нового сезону.

Це час, коли настає час зайнятися розсадою та посадкою деяких овочів, які вимагають попереднього вирощування в ящиках або горщиках перед тим, як вони опиняться у відкритій землі.

Однією з таких рослин є коренева селера.

Цей овоч потребує тривалого часу на дозрівання – близько півроку. Тому вже в середині січня насіння селери замочують у сніговій воді на кілька днів, потім пророщують у теплі та темряві. Коли паростки будуть досить міцними, їх можна буде пересадити у горщики. Через кілька тижнів розсаду слід пікірувати в маленькі горщики з живильним ґрунтом, а потім підгодовувати спеціальними добривами. І лише у травні розсаду селери можна буде висадити на відкритий ґрунт.

Ще однією рослиною, яку варто посадити у лютому, є фізаліс овочевий.

На відміну від інших видів, цей фізаліс дозріває швидше за сто днів. Насіння сіється в горщики наприкінці лютого або на початку березня, потім рослини переносяться у відкритий грунт наприкінці травня або на початку червня.

Також у лютому можна розпочати вирощування розсади баклажанів.

Середньостиглі сорти, які дозрівають за 115-130 днів, висаджують у горщики об’ємом 100-200 мл наприкінці лютого. Після того, як коріння зміцніє, розсаду слід пересадити в більш об’ємні горщики.

На відкритий грунт баклажани можна буде висадити тільки після того, як пройде загроза заморозків, що повертаються.

Джерело: Hyser

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ