Відповідь вас точно здивує: чим відрізняються білі яйця від коричневих і які корисніші

Відкрийте для себе правду про різнокольорові яйця і дізнайтеся, які з них дійсно корисніші, а також як вони можуть впливати на ваше здоров’я та благополуччя!

Питання про те, які яйця кращі — коричневі чи білі, часто виникає через поширену думку про те, що коричневі яйця виробляють кури, які харчуються краще та мають здоровіший спосіб життя.

Деякі також стверджують, що білі яйця смачніші та містять більше білка. Однак дослідження показують, що колір шкаралупи не впливає на харчову цінність чи смак яєць. Білі та коричневі яйця містять приблизно однакову кількість поживних речовин, таких як білок, вуглеводи, жири, залізо, цинк, селен, фолат, холін, вітамін B12 та вітамін A.

Чому ж яйця можуть бути різного кольору?

Це залежить від породи курей та від пігментів, які вони виробляють. Наприклад, рябі та чорні кури частіше несуть коричневі яйця, тоді як білі яйця частіше приносять світлі породи птахів.

Тепер до питання користі яєць для здоров’я.

Яйця справді є цінним джерелом поживних речовин. Вони містять вітаміни A, B5, B6, D, E, а також кальцій, цинк, фолієву кислоту, фосфор та селен. Завдяки цьому, яйця допомагають скинути вагу, оскільки вони низькокалорійні, але багаті на корисні речовини.

Також доведено, що вживання яєць сприяє підвищенню рівня “хорошого” холестерину, що знижує ризик серцево-судинних захворювань. Крім того, яйця корисні для очей, оскільки вони містять вітамін A, який допомагає підтримувати зір, а також лютеїн та зеаксантин, які зменшують ризик катаракти. Для дітей та вагітних жінок яйця особливо важливі завдяки вмісту холіну, який сприяє розвитку зорової та м’язової пам’яті.

Джерело: Hyser

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ