Порядок денний через електронний кабінет: як це буде працювати і до чого готуватися

Українцям розповіли про вручення електронних повісток

Після ухвалення нового законопроекту громадяни України зобов’язані протягом 60 днів із моменту початку мобілізації оновити свої облікові дані через Центри надання адміністративних послуг, онлайн-кабінети чи ТЦК.

Про це пише “focus”.

Останній законопроект уряду, внесений до Верховної Ради, пропонує використовувати електронні кабінети призовників для надсилання повісток на мобілізацію.

У рамках підготовки до мобілізації громадяни України, у тому числі військовозобов’язані та резервісти, мають зареєструвати свої електронні призовні облікові записи. Оновлення повноважень має бути завершено протягом 60 днів із моменту початку мобілізаційних заходів, як зазначено у законопроекті.

Відповідно до запропонованого законодавства, порядок денний можна буде надіслати через електронні рахунки, а датою вручення вважатиметься день отримання територіальним центром призову та соціальної підтримки повідомлення про його вручення. Якщо повістка відправлена ​​після 17:00, вона вважається врученою наступного робочого дня.

Призовники мають право на триденне попередження про неявку до ТЦК та СП, але повинні мати поважні причини, такі як природні явища, хвороба, дії Росії або смерть близької людини, родичів.

Джерело: Hyser

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ