Відкладайте гроші на чорний день: на українців чекають масові звільнення. Кому готуватися вже зараз

Це погані новини

Опитування бізнес-середовища, проведене Національним банком, виявило очікування українських підприємців щодо найближчої перспективи. Так, сектор торгівлі виявив позитивні тенденції, тоді як підприємства промисловості та будівництва очікують на можливі скорочення в штаті співробітників.

Докладніше про те, що на українців чекають масові звільнення, інформує НБУ.

Згідно з щомісячним опитуванням НБУ, бізнес-середовище висловило досить помірні очікування щодо розвитку своєї діяльності. Кілька факторів, таких як активні військові дії, вплив обстрілів з боку російських окупаційних сил, ризики в галузі безпеки, що ростуть, проблеми з логістикою, зростання вартості електроенергії, нововведення в податковому законодавстві, зменшення інвестиційного попиту і дефіцит кваліфікованих кадрів, впливають на очікування рівня ділової активності.

Сектори будівництва та промисловості отримали найбільш негативні прогнози. Підприємства цих галузей прогнозують погіршення своїх економічних показників через зменшення експортних обсягів та відсутність нових замовлень. Це може призвести до збільшення кількості звільнень.

За даними опитування, “підприємства висловили найпесимістичніші очікування щодо прогнозів економічних результатів у зв’язку зі зростанням виробничих витрат, зменшенням інвестиційного попиту, дефіцитом кваліфікованих кадрів та сезонними умовами. Очікується подальше скорочення чисельності працівників у цьому секторі”.

На відміну від цього, торгівля є єдиним сектором економіки, де прогнози залишаються позитивними у зв’язку з уповільненням інфляції, стабільним внутрішнім попитом та збільшенням пропозиції товарів. Можливі скорочення персоналу, але вони будуть помірними без радикальних рішень.

Підсумовуючи, усі керівники підприємств висловили побоювання щодо необхідності скорочення персоналу, особливо в умовах воєнних дій. Проте найбільш песимістично налаштовані представники будівельної галузі.

Джерело: Hyser

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ