Військовим розповіли про доплату до пенсії: хто отримає та що потрібно знати

Це потрібно знати

В Україні ветерани воєнних дій мають можливість отримувати додаткові кошти для своїх пенсій. Однак є певні умови, які необхідно виконати для отримання цих доплат. Учасники бойових дій можуть виходити на пенсію достроково до 55 років.

Докладніше про те, хто з військових отримає доплати до пенсій, інформує “На пенсії”.

Пенсіонери мають право на підвищення розміру пенсійних виплат на 25% від розміру прожиткового мінімуму.

Загальна сума пенсії для громадян, які мають статус учасника бойових дій, з урахуванням усіх надбавок (за винятком пенсії за особливі заслуги), повинна становити не менше 210% від рівня прожиткового мінімуму.

Вік та умови виходу на пенсію можуть змінюватись. Учасники бойових дій, які не є професійними військовими, можуть вийти на пенсію п’ятьма роками раніше, при цьому вони повинні мати необхідний страховий стаж. Проте для призначення пенсії учасникам бойових дій, які не все своє життя служили в армії, але мають статус учасника бойових дій, необхідно мати достатній трудовий стаж. Наприклад, кадровий військовий може піти на пенсію на 15 або навіть на 20 років раніше, маючи достатній військовий стаж.

Пенсії військовослужбовцям за вислугу років призначаються відповідно до таких умов:

• незалежно від віку – за наявності 25 років військової служби; для льотчиків та підводників – 20 років; • у віці 45 років – за наявності 25 років стажу, у тому числі не менше 12 років та 6 місяців військової служби; • у віці 45 років – за наявності 20 років військової вислуги незалежно від загального стажу.

Деякі види служби можуть враховуватися під час вислуги років у подвійному або навіть потрійному розмірі. Наприклад, за участю у бойових діях у зоні АТО вислуга років може враховуватися як потрійна.

Джерело: Hyser

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ