Найкраще зробити запаси: українців попередили про подорожчання важливих овочів

Неприємні новини

Ціни в Україні зростають щодня – і на продукти, і на комуналку, і предмети першої необхідності. І ситуація поки що покращуватися не буде, і ось зараз стало відомо про подорожчання овочів.

Докладніше про те, що українців попередили про подорожчання важливих овочів, інформує Обозреватель.

Прогнозується, що ціни на овочі, особливо на складові борщового набору можуть збільшитися в Україні в лютому. Цю інформацію підтвердила Інна Сало, завідувач відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки. За її словами, ціна на білокачанну капусту може зрости до 16 гривень за кілограм, що становить збільшення ціни на 4%.

Окрім капусти, очікується збільшення цін на інші овочі:

• Буряк може подорожчати на 3%, досягнувши 18,5 грн/кг; • Ціна на моркву може зрости до 16,5 грн/кг (+6%); • Картопля може подорожчати до 26 грн/кг (+5%); • Ціна на цибулю може збільшитись до 18,5 грн/кг (+8%).

Експерти пояснили, що складна ситуація з перевезеннями через польсько-український кордон спричинила нестабільність у внутрішньому продовольчому ринку. Незважаючи на достатню кількість зерна та овочів в Україні, а також наявність потрібних потужностей для виробництва продукції, ціни почали коливатися ще в листопаді.

До речі, ціни на картоплю в Україні вже зросли до “безпрецедентних” рівнів. В останній місяць зими ціни на картоплю досягли позначки 18-23 грн/кг, що вчетверо перевищує рівень цін минулого року. Це пов’язано із зменшенням урожаю в Європі, неякісною продукцією, яка не відповідає вимогам тривалого зберігання, а також складностям виробництва картоплі через непередбачувані погодні умови.

Джерело: Hyser

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ