Вчені відкрили планету, яка може виявитися населеною

Астрономи виявили нову планету, що обертається навколо червоного карлика на відстані близько 137 світлових років від нас, яка може виявитися населеною.

WordPressDashboard

Планета, що отримала назву TOI-715b, перевершує Землю за розмірами в 1.55 рази і знаходиться в так званій консервативній населеній зоні своєї зірки, що робить можливим існування на ній рідкої води.

TOI-715b обертається навколо своєї зірки всього за 19 днів, але завдяки тому, що червоні карлики, на кшталт TOI-715, випромінюють менше світла, ніж наше Сонце, планета отримує достатню кількість енергії для підтримки помірного клімату.

Це відкриття не тільки збільшує кількість потенційно населених світів у нашій галактиці, а й надає унікальну можливість для вивчення атмосфер екзопланет за допомогою космічного телескопа Джеймса Вебба.

Інтерес до TOI-715b особливо великий через її розташування поблизу зірки, що дає змогу ефективно використовувати час спостережень космічного телескопа для аналізу атмосфери планети.

Очікується, що подальші дослідження допоможуть уточнити, чи може TOI-715b підтримувати життя, і розширити наше розуміння умов, необхідних для населеності планет у Всесвіті.

Джерело: Cikavosti

Категорія: Без категорії
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ