У MIT розробили ультразвуковий пластир контролю внутрішніх органів

Крихітний пристрій виявляє ранні ознаки гострої печінкової та ниркової недостатності. Дослідження опубліковано у Science Advances.

WordPressDashboard

Інженери Массачусетського технологічного інституту (MIT) розробили невеликий ультразвуковий пластир, що контролює жорсткість внутрішніх органів. Пристрій, який можна носити на шкірі, допомагає виявляти ознаки різних захворювань, у тому числі печінкової та ниркової недостатності або формування солідних пухлин.

Пристрій складається зі 128 п’єзоелектричних перетворювачів, кожен з яких перетворює електричне поле, що входить, у вихідні звукові хвилі. Датчики імітують зонди ультразвукової еластографії, але, на відміну від традиційних великих пристроїв, вбудовані в чіп площею 25 мм.кв.

WordPressDashboard

Прототип пристрою постійного моніторингу жорсткості органів. Зображення: MIT

Датчик посилає ультразвукові хвилі через шкіру в тіло, де хвилі відбиваються від внутрішніх органів та повертаються на наклейку. Малюнок відбитих хвиль відповідає жорсткості органу, яку можна виміряти та відстежити за допомогою пристрою.

У попередніх випробуваннях на тваринах дослідники підтвердили, що пластир протягом 48 годин контролює жорсткість органів та виявляє мінімальні зміни, які вказують на розвиток захворювання. Вчені пропонують використовувати пристрій моніторингу стану пацієнтів після операції чи трансплантації.

Джерело: Cikavosti

Категорія: Без категорії
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ