Знайдено спосіб запобігти втраті слуху через гучні звуки

Дослідники визначили молекулярний механізм, пов’язаний із втратою слуху через шум.

WordPressDashboard

Дослідники з Медичної школи Університету Піттсбурга відкрили молекулярний механізм втрати слуху, спричиненої шумом. Аналіз показав, що препарати, які діють як цинкові губки, можуть відновлювати слух, або захищати від втрати слуху, якщо їх вводити до впливу гучних звуків.

Вплив гучного шуму, наприклад, під час роботи на будівельному майданчику чи нічному клубі впливає якість слуху. Деякі люди починають чути відсутні звуки, у них розвивається стан, званий шумом у вухах, який серйозно впливає на якість життя людини.

Проводячи експерименти на мишах та ізольованих клітинах внутрішнього вуха, дослідники виявили, що через кілька годин після впливу гучного шуму рівень цинку у внутрішньому вусі різко зростає. Сильний викид цинку у поза- та внутрішньоклітинний простір призводить до пошкодження клітин та порушує нормальний міжклітинний зв’язок.

На щастя, це відкриття відчиняє двері для можливого рішення. Експерименти показали, що миші, яких лікували з’єднанням, що повільно вивільняється та вловлює надлишок вільного цинку, були менш схильні до втрати слуху і були захищені від пошкоджень, викликаних шумом.

Нині дослідники розробляють метод лікування, який буде перевірений у доклінічних дослідженнях безпеки з метою зробити його доступним як простий, безрецептурний варіант захисту від втрати слуху.

Джерело: Cikavosti

Категорія: Без категорії
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ