Фізики пропонують використовувати магнітні вихори для майбутнього комп’ютерів

Вчені розробили технологію створення матеріалів із магнітними вихорами для надшвидких обчислювальних систем, сумісних із наявними чіпами.

WordPressDashboard

Дослідники з Оксфордського університету розробили гнучкі мембрани, що містять магнітні вихори, які дозволяють передавати дані зі швидкістю кілька км/с. Вчені заявляють, що цей прорив прокладе шлях до створення нового покоління платформ для надшвидких обчислень.

Наявні альтернативні рішення, у тому числі засновані на магнітних вихорах, працюють із матеріалами відмінними від кремнію. Їх застосування вимагатиме зміни всіх технологій, що використовуються в комп’ютерних системах. Оксфордські вчені розробили технологію, сумісну з теперішніми процесорами.

Інженери виготовили ультратонкі мембрани із кристалічного гематиту, матеріалу на основі оксиду заліза та компонента іржі. Шар гематиту виростили поверх кристалічного шаблону, покритого спеціальним шаром із цементного компонента. Цей шар розчинився у воді, дозволивши відокремити мембрану від кристалічної основи. Таку плівку можна перенести на кремній та інші платформи.

Вчені розробили нову техніку з використанням лінійно поляризованих рентгенівських променів для візуалізації нанорозмірних магнітних структур усередині мембран. Цей метод показав, що шари гематиту містять велику кількість магнітних вихорів.

Магнітні вихори або скирміонами поводяться як частинки і можуть рухатися електричними струмами. На поведінку скирміонів впливає як прикладений струм, а й їх власний броунівський рух. Потенційно керуючи магнітними вихорами, можна забезпечити передачу та обробку інформації зі швидкістю в 1000 разів, що перевершує сучасні обчислювальні системи. Дослідники розробляють прототип пристроїв, які використовуватимуть електричні струми для збудження цих надшвидких вихорів.

Джерело: Cikavosti

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ