Інтернет з космосу: Starlink тепер доступний на смартфонах

Проєкт SpaceX Starlink, який надає доступ до інтернету через супутники, досяг нової віхи. Тепер він працює на звичайних смартфонах без необхідності купувати додаткове обладнання.

Представники SpaceX підтвердили це в X-мережі, заявивши, що повідомлення, прикріплене до посту, було надіслано на смартфон через супутник SpaceX. Повідомлення було надіслано за допомогою смартфона, підключеного безпосередньо до супутника, а не через мобільну мережу на землі.

Підґрунтя для цього досягнення було закладено наприкінці 2023 року, коли SpaceX отримала дозвіл на тестування зв’язку Starlink зі смартфонами. У січні 2024 року компанія запустила супутники Starlink, деякі з яких підтримують технологію Direct to Cell (DTC).

DTC забезпечує смартфонам:

  • підключення до інтернету;
  • можливість отримання текстових повідомлень;
  • можливість здійснення голосових викликів.

У будь-якому місці, навіть де немає наземного зв’язку. При цьому не потрібно ніяких додаткових пристроїв, – зазначають у SpaceX.

Щоб запустити цей сервіс для всіх бажаючих, розробнику потрібно отримати дозвіл від американського регулятора FCC.

На першому етапі будуть доступні лише SMS-повідомлення, а наступного року буде додана підтримка голосового супутникового зв’язку.

Раніше Маск продемонстрував можливості людиноподібних роботів Tesla. Якщо кілька років тому андроїди не могли самостійно пересуватися і взаємодіяти з навколишнім середовищем, то зараз вони стали набагато розумнішими і спритнішими. Роботів навчили сортувати предмети і навіть займатися йогою.

Джерело: sundries.com.ua

Джерело: NNews

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ