У США випробували БПЛА з пульсуючим реактивним двигуном

Американська компанія Wave Engine успішно запустила безпілотний літальний апарат, оснащений сучасним пульсуючим повітряно-реактивним двигуном, який не має рухомих частин. Цей безпілотник здійснив кілька злетів, випробувань у польоті та посадок, продемонструвавши потенціал цієї технології для військових та комерційних безпілотників.

WordPressDashboard

Концепція пульсуючого повітряно-реактивного двигуна, якій понад сто років, знайшла практичне застосування під час Другої світової війни, коли нацистська Німеччина розробила крилату ракету Фау-1. Цей двигун працює, втягуючи повітря в камеру згоряння, де воно змішується з паливом і запалюється. Вибух рухає дрон вперед, а коли тиск падає, повітря заповнює камеру, продовжуючи процес пульсації.

Досягнення Wave Engine у цій технології призвели до підвищення ефективності, зниження витрат на реактивний двигун і спрощення конструкції. На відміну від традиційних моделей, які використовують механічні клапани для забору повітря, цей двигун використовує короткий впускний канал з електронним управлінням і U-подібне сопло для викиду вихлопних газів.

Після випробувань перших прототипів у 2016 році DARPA виділило компанії 3 мільйони доларів, визнавши її потенціал. Перша активація двигуна в польоті відбулася у 2020 році на борту пілотованого прототипу, за якою послідували подальші інвестиції з різних секторів.

Перша модель двигуна Wave Engine – це J-1 з тягою 245 Н, габаритами 14?32?163 см, масою 8,2 кг. Він здатний працювати на бензині, етаноловому біопаливі та гасі і вже досяг ефективності турбінних двигунів, пише New Atlas. Для випробувань його встановили як єдину силову установку на БПЛА масою 45 кг. Ходом випробувань можна помилуватися на відео.

    Джерело: Cikavosti

    Категорія: Суспільство
    Сторожинець.info
    МЕНЮ

    КОНТАКТИ