Мігрень чоловіка приховувала зараження мозку хробаками

Лікарі у США обстежили чоловіка, який відвідав клініку через мігрені. Виявилося, у його мозку ростуть паразитичні черв’яки.

WordPressDashboard

52-річний чоловік заразився личинками Taenia solium. Це стрічковий черв’як, який зазвичай заражає свиней, але може потрапити і в організм людей, які ненавмисно ковтають їхнє м’ясо. Таке може статися, якщо його не приготували до кінця.

Вживання яєць або личинок T. solium найчастіше призводить до теніозу. При цьому стані невеликі закриті мішки або кісти личинок хробака накопичуються в кишечнику людини. Однак у пацієнта розвинувся цистицеркоз. В даному випадку паразит потрапляв у м’яз або мозок. У разі зараження нервової системи цей стан називається нейроцистицеркозом.

WordPressDashboard

Фото: Byrnes E, Shaw B, Shaw R, Madruga M, Carlan SJ. Am J Case Rep. 2024;25:e943133. doi:10.12659/AJCR.943133

Нейроцистицеркоз найчастіше викликає головний біль та судоми, причому останній симптом проявляється у 80% пацієнтів. Їх тяжкість зазвичай залежить від того, які структури та тканини в мозку заражені хробаками.

У клініці комп’ютерна томографія (КТ) показала, що пацієнт мав кілька кіст у білій речовині. Лікарі екстрено госпіталізували чоловіка та зробили йому магнітно-резонансну томографію (МРТ). Вони знайшли більше кіст, у передній та середній частині зовнішнього шару мозку, а також набряк.

Чоловік зізнався, що більшу частину життя він звик їсти недосмажений, «м’який» бекон.

Після оперативного лікування протипаразитарними та протизапальними препаратами пацієнт впорався з інфекцією мозку.

Результати дослідження опубліковані у березні в журналі American Journal of Case Reports.

Мігрень — це складний неврологічний розлад, який характеризується сильними головними болями, часто супроводжується нудотою, блювотою та підвищеною чутливістю до світла та звуку. Ось декілька ключових фактів про мігрень, що відображають її складність та вплив:

              Джерело: Cikavosti

              Категорія: Суспільство
              Сторожинець.info
              МЕНЮ

              КОНТАКТИ