У Японії з рекордною швидкістю поширюється небезпечна інфекція

Японська влада висловлює серйозне занепокоєння з приводу поширення цієї важкої форми стрептококової інфекції.

В Японії стрімко поширюється небезпечна бактеріальна інфекція, відома як “синдром стрептококового токсичного шоку” (STSS). З початку цього року кількість зареєстрованих випадків цього захворювання наближається до 400. Приблизно третина випадків закінчується летально.

Про це пише “Bild”.

Влада Японії висловлює серйозну стурбованість поширенням цієї важкої форми стрептококової інфекції. Як повідомляє The Guardian, влада стурбована можливістю подальшого поширення хвороби. Національний інститут інфекційних захворювань (NIID) зазначає, що механізми, які лежать в основі цієї небезпечної форми інфекції, досі невідомі, що ускладнює розробку ефективних методів лікування та контролю.

За даними NIID, лише минулого року в Японії було зареєстровано 941 випадок STSS, причому люди похилого віку перебувають у групі особливого ризику. Однак викликає занепокоєння той факт, що штам цієї інфекції стає все більш небезпечним для молодих пацієнтів, спричиняючи все більше смертей серед людей віком до 50 років.

Симптоми захворювання можуть починатися зі звичайної застуди, але в рідкісних випадках вони можуть швидко погіршуватися, що призводить до серйозних ускладнень, таких як пневмонія або менінгіт. У найважчих випадках STSS може призвести до відмови органів, що робить боротьбу з хворобою особливо складною.

Оскільки стрептококові інфекції передаються повітряно-крапельним шляхом і при фізичному контакті, Міністерство охорони здоров’я Японії рекомендує вживати заходів обережності, подібних до тих, що застосовуються під час пандемії коронавірусу. Це включає в себе дотримання належних гігієнічних практик та обмеження контактів з потенційно інфікованими людьми.

Ситуація з поширенням синдрому стрептококового токсичного шоку в Японії залишається серйозною загрозою, яка вимагає негайного та ефективного реагування як з боку медичних служб, так і з боку населення.

Джерело: NNews

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ