У США випробувано електродвигун на водяному паливі з термоядерним форсажем

Американська компанія RocketStar повідомила про успішне випробування установки FireStar Drive – першого у світі електродвигуна на водяному паливі для космічних апаратів, що використовує реакцію ядерного синтезу. “Безнейтронна” термоядерна енергія значно підвищила ефективність базового імпульсного електродвигуна, призначеного для маневрування супутників на орбіті. Наступні випробування FireStar Drive буде проведено вже в космосі цього або наступного року.

WordPressDashboard

На думку засновників стартапу RocketStar, найближчими роками попит на ядерні маневрові двигуни для супутників тільки зростатиме завдяки поліпшенню продуктивності, збільшенню термінів служби та іншим технологічним успіхам. Маневрові двигуни космічних апаратів виконують різні завдання, від зміни швидкості та орбіти до стикування з орбітальними станціями.

FireStar Drive в основі своїй – електричний двигун, найпростіший із застосовуваних у космонавтиці електродвигунів. Протони, що виникають унаслідок іонізації водяної пари під дією електричного розряду, створюють тягу, яка штовхає апарат уперед. Стикаючись з атомами бору, вони запускають реакцію ядерного синтезу, яка підвищує ефективність двигуна, пише IE.

Крім того, інженери використовували “безнейтронний” різновид термоядерного синтезу, за якого не виникає нейтронів як побічного продукту реакції. Такий тип реакції забезпечує більший ККД двигуна і меншу радіоактивність.

Під час випробувань технології FireStar Drive підтвердив працездатність концепції.

Інженери стартапу планують нові наземні та перші космічні випробування двигуна цього та наступного року.

Джерело: Cikavosti

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ