У Китаї розробили генератор, який роками створює розпечену плазму

Традиційні пристрої утримують плазму лише кілька днів. Нова конструкція значно подовжила термін роботи пристроїв.

WordPressDashboard

Дослідники з Інституту фізичних наук Хефей у Китаї подовжили термін служби плазмотрона з кількох сотень годин до кількох років. Вчені заявляють, що створили “найдовговічніший” генератор плазми у світі. Пристрій підійде для повсюдного використання в різних галузях промисловості.

Недолік сучасних пристроїв – обмежений термін служби – перешкоджав масштабному застосуванню плазмотронів на виробництві. Звичайні фіксовані катоди вимагають регулярної заміни в міру виснаження, що призводить до короткого терміну служби приладів і високих витрат на технічне обслуговування.

Китайські вчені розробили катодну систему з безперервною подачею, яка давала змогу швидко поповнювати зношені катоди в плазмотронах. Ця усуває обмеження терміну служби, забезпечуючи практично безмежний термін служби плазмового полум’я, заявляють розробники.

У повідомленні університету не наводяться додаткові відомості про будову генератора плазми, а також про те, як проводилися його випробування. Також поки не повідомляється про публікацію результатів дослідження в рецензованих журналах.

Плазмотрон – це пристрій, який генерує постійний потік плазми. У цьому стані речовина перегрівається, атоми втрачають електрони й утворюють іонізований газ. Його можна використовувати, наприклад, для точного різання електропровідних матеріалів, створення низьковуглецевих сплавів і сфероїдизації порошків.

Джерело: Cikavosti

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ