Учнів Давидівської ЗОШ госпіталізували з підозрою на отруєння. Оновлено

main

О 12:00 в Приймальний покій Сторожинецької ЦРЛ надійшло повідомлення фельдшера Давидівської ЗОШ, що дітям в школі стало погано, і вони, напевно, чимось отруїлися.

Як повідомили в лікарні, спочатку припускали харчову токсикоінфекцію, але симптоми не схожі – у потерпілих тахікардія та оніміння кінцівок. Карети швидкої допомоги для доставки школярів в районну лікарню надали всі навколишні села. Також до перевезення підключилися і жителі.

На даний момент до інфекційного відділення лікарні поступила 27 дітей різних вікових категорій.

Директора Давидівської ЗОШ Ліза Миколаївна Мишко пояснює, що з самого ранку діти звернулися до медсестри, про те, що їм погано. В школі був негайно скликаний весь педагогічний колектив і кожному класному керівнику було дане доручення зв’язатися з батьками кожного учня для контролю за їх самопочуттям.

“Станом на 19:20 в Сторожинецькій ЦРЛ в декількох відділеннях розвернуті палати, в яких знаходиться 27 дітей, які поступили з Давидівської ЗОШ І-ІІІ ст. – коментує заступник головного лікаря по охороні материнства і дитинства Дідух Микола Васильович. – Перші діти поступили в 13:20, і до сих пір поступають. Остання дитина буквально 5 хвилин назад.

Загальна ситуація: всі діти на даний час компенсовані. 5 дітей ближче до середньої важкості, інші діти – в задовільному стані. Що треба відмітити, що всі діти, які поступили і знаходяться на лікуванні, за цей період відзначають значне покращення в стані здоров’я. Дітей, які би були в такому стані, який би для нас був неконтрольований – на щастя, немає.

У дітей, які знаходяться в середньому ступені важкості, відмічається покращення. Думаю, що через декілька годин їх стан покращиться, тому що динаміку ми спостерігаємо. Діти знаходяться під постійним контролем лікарів. Задіяні додаткові сили і засоби лікарів Сторожинецької ЦРЛ, а також приїжджала обласна бригада лікарів на чолі з головним дитячим інфекціоністом, був дитячий реаніматолог, який оглянув всіх дітей, які знаходяться на лікуванні. Оглянувши, підтвердила правильність лікування. Особливих змін в лікуванні зараз немає.

Спочатку ми думали, що це харчова токсикоінфекція. Зараз клініка, стан дітей і ті скарги, які вони пред’являють націлюють нас на те, що це не харчова токсикоінфекція. Поки що попередня причина, яку ми виставляємо в діагноз – отруєння невідомою речовиною. На щастя, важких дітей зараз немає. На початку двоє були ближче до важкого, але зараз їхній стан покращився.

З самої першої хвилини був задіяний додатковий резерв медикаментів, жодні батьки медикаментів за власні кошти не купували. Лікування йде за рахунок закладу.”

2

Головний лікар Сторожинецької ЦРЛ запевнив, що здоров’я всіх дітей школи взято на контроль. Сторожинецький Центр ПМСД забезпечив в селі цілодобове чергування двох машин швидкої допомоги з лікарським персоналом, щоб в будь-який момент можна було оперативно зреагувати.

Категорія: Важливо Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ