Онлайн служби для полегшення доступу до інформації

Центр надання адміністративних послуг

З 1 жовтня 2015 року змінюється порядок отримання відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Єдиного державного реєстру юридичних осіб  та фізичних осіб-підприємців                              

З метою подальшої реалізації положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)» прийнятим Верховною Радою України 12.02.2015року, Постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2014р. № 722 «Деякі питання надання інформації про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження», наказу Міністерства юстиції України від 31.03.2015 року № 466/5 «Про деякі питання надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» 24 вересня 2015 року в приміщенні Центру надання адміністративних послуг Сторожинецької районної державної адміністрації при керівнику апарату Сторожинецької районної державної адміністрації Філіповичу Володимиру Миколайовичу була проведена нарада за участю начальника управління агропромислового розвитку, керівника Центру, представників реєстраційної служби Сторожинецького районного управління юстиції, юридичного відділу, управління праці та соціального захисту населення, відділу внутрішньої політики райдержадміністрації та заступника начальника управління Пенсійного фонду у Сторожинецькому районі.

Реєстратори

На нараді обговорювались питання щодо підключення окремих управлінь та відділів райдержадміністрації, Центру надання адміністративних послуг та інших органів державної влади до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

“З 1 жовтня 2015 року органи державної влади, органи місцевого самоврядування, органи прокуратури, служби безпеки тощо, будуть мати безпосередній доступ до державного реєстру щодо прав на майно та єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців. – пояснює начальник реєстраційної служби Сторожинецького районного управління юстиції Крістіна Сташеску. – На даний час ці користувачі звертається до реєстраційної служби, щоб отримати інформацію. З початку жовтня ми не будемо мати права надавати таку інформацію. Кожен з цих користувачів повинен укласти договір з Інформаійним центром – якщо мова йде про реєстр речових прав або Інформаційно-ресурсним центром – якщо мова йде про Єдиний реєстр юридиних осіб і фізичних осіб-підприємців для отримання доступу.

Інформаційно-ресурсний центр – це технічний реєстратор наших реєстрів, який надає доступ цим користувачам до реєстрів. Якраз зараз ми підключили адміністраторів Центру надання адміністративних послуг СторожинецькоїРДА, які відправляють всі заявки на приєднання до договору.”

Працівниками реєстраційної служби Сторожинецького районного управління юстиції проводиться роз’яснювальна робота щодо ознайомлення населення з перевагами он-лайн сервісів в сфері державної реєстрації.

Реєстраційна служба

Про послуги, які можна отримати он-лайн

Єдиний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (ЄДР)

  • реєстрація бізнесу;
  • довідка, виписка, витяг про компанію, в тому числі для надання державним органам, банкам, контрагентам, а також для участі у державних закупівлях.

Державний реєстр речових прав на нерухоме майно:

  • свідоцтво про право власності на нерухомість;
  • витяг про державну реєстрацію нерухомості;
  • рішення про зупинення розгляду заяви/відмову в реєстрації прав;

Сплатити послугу можна банківською карткою.

Вартість повного витягу з ЄДР становить 45,68 грн. – це 75 % від вартості паперового аналогу.

Скорочена інформація про компанію, а також послуга з реєстрації бізнесу надаються безкоштовно. Так само безкоштовно громадяни  можуть отримати додаткові копії уже сформованих документів.

Для отримання довідки не потрібно жодних ЕЦП чи інших ідентифікаторів.

Кожному документу присвоюється унікальний ідентифікаційний код. Сформовані виписки, витяги, довідки та їхні унікальні номери зберігаються в архіві протягом року. Роздруковані електронні документи мають таку саму юридичну силу, як і їх електронні аналоги з підписами і печатками.

3

Інформація з ЄДР доступна всім українцям. Запити формуються за максимально розширеною кількістю критеріїв пошуку: кодом ЄДРПОУ, назвою компанії, засновниками, керівниками, адресою тощо.

Передбачена можливість отримати довідку за всіма реєстраційними діями, які відбулися  в компанії з моменту її створення.

Фізичні та юридичні особи можуть отримати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно за об’єктом. Посадові особи органів державної влади та інші уповноважені особи можуть отримати інформацію як за об’єктом, так і за суб’єктом нерухомого майна.

Для того, щоб скористатися  електронними сервісами, достатньо зробити 5 простих кроків:

  1. Зайти на оновлений сайт Мін’юсту та обрати розділ “Онлайн сервіси”.
  2. Обрати розділ “Державні реєстри” та обрати необхідний.
  3. Ввести пошукові дані.
  4. Зачекати близько 20-30 секунд на формування документу.
  5. Сплатити послугу власною банківською карткою.
  6. Роздрукувати документ.

Переваги електронних он-лайн сервісів:

  • Отримання послуги на сайті Мінюсту займе не більше 5 хв.
  • Сайт працює в режимі 24 години на добу 7 днів на тиждень.
  • Введення електронних сервісів дасть змогу звільнити реєстраторів та зекономить час, які спеціалісти зможуть виділити наданню інших послуг.
  • Клієнти не мають контактів з чиновниками, тож повністю ліквідовується корупційна складова.
Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ