176 кришечок та 101 “лайк”. Благодійна епопея

Кришечки

Тиждень тому у нас на сайті та в нашій групі ВК Life In Storozhynets була розміщена новина про збір кришечок від пет-тари на протези для бійців АТО. Ми вирішили підключитися до цієї акції, коли дізналися, що школярі збирають такі матеріали та гуртом передають волонтерам.

Сьогодні, 27 вересня, ми, як і планували і писали, розмістили ящик для збору кришечок на Центральному Майдані Незалежності в Сторожинці о 10:00.

Кришечки

Через деякий час дійсно підійшов молодий хлопець та приніс декілька десятків кришок. Потім було ще декілька людей. Наприклад, близько сотні кришечок передали з кафе “Мисливець”.

Кришечки

3

4

Провівши ще приблизно дві години на площі, ми пішли до Сторожинецької районної дитячої бібліотеки знімати репортаж про Свято квітів (плануємо завтра підготувати). Близько 15:00 мені зателефонував один з адміністраторів нашої групи ВК та повідомив, що ящичка на лавиці вже немає! Підійшовши з офісу Сторожинець.Інфо на площу, ми виявили, що знайомий був правий!

Кришечки

Залишимо за кадром наші думки щодо того, кому і навіщо став потрібен ящик з кришечками. До речі, саму тару нам безкоштовно дали підприємці на Продуктовому ринку, за що ми їм дуже вдячні.

Провівши недовгі пошуки, ми виявили, що зникло не все! Кришечки якісь добродії викинули в смітник, а тару, напевно, запозичили для господарських потреб.

Кришечки

Проявивши кмітливість, ми попросили в цілодобовому магазині, що біля парку ім. Ю. Федьковича, сміттєвий пакет та висипали вміст смітника туди. Все це добро забрали до себе в офіс, щоб відділити “насіння від полови”.

Внесок навіть трьох чоловік, а також тих, кого ми не бачили, до загальної справи не повинен був пропасти даром.

Кришечки

Вдягнувши рукавички, оскільки в пакеті були не тільки кришки, а й недоїдки яблук, пуста тара від кави та предмети особистої гігієни, кришечки було вилучено, помито та перераховано.

Кришечки

Всього здобутком нинішньої благодійної акції стало 176 кришечок від пет-пляшок, які ми передамо одній з шкіл.

Звичайно, це була не вся здобич. Адже ми заробили найцінніше, що може собі уявити користувач нашого сайту – лайки та поширення! 

На цьому потрібно зупинитися докладніше.

Лайк (“Мені подобається”, “+1” тощо) – можна рахувати показником відношення користувачів до повідомлення в соціальних мережах, на сайті, запису блогу тощо.

Вислів “лайкнути” добре узвичаївся разом з збільшенням популярності соціальних мереж. Також, “лайкнувши” ресурс, користувач може автоматично добавити інформацію про сайт на свою сторінку в соціальній мережі і яку можуть бачити всі її відвідувачі.

Так як ми ведемо декілька спільнот в соціальних мережах, то, звичайно, новина про збір кришечок і заклик долучитися до цієї події, почали збирати “лайки”. За тиждень ми назбирали:

  • У “Фейсбуку” – 9 “лайків” та 2 поширення. Загалом допис охопив біля 400 осіб.
  • В “Одокласниках” – 24 відмітки “Класс” та 2 поширення.
  • В групі Вконтакті – 68 “лайків” та 13 поширень. Допис охопив біля 1700 відвідувачів.

Бачачи такі показники, ми розраховували на добрий “урожай” кришечок. І ми аж ніяк не припускали, що хтось поцупить тару.

Але не про це. Звичайно, 3 людини, які прийшли та принесли кришечки, молодці. Це дуже добре, що хтось спромігся це зробити. Наші сторінки та групи в соціальних мережах розраховані тільки на жителів Сторожинця та Сторожинецького району. Ми не виходимо за ці рамки ніколи і завжди наші матеріали мають відношення до нашого рідного міста чи району.

Зібравши в загальному 101 “лайк”, очікували хоча б 10-20 чоловік.

Але не потрібно за це турбуватися. Ми зібрали лайки та поширення і обов’язково їх передамо тим, кому були потрібні кришечки – пораненим воїнам АТО, яким школярі району збирали кришки для виготовлення протезів.

Кришечки

Можливо, передамо навіть голові Сторожинецького Об’єднання учасників АТО для того, щоб він передав такі необхідні та незамінні “лайки” своїм знайомим бійцям. Ми пояснимо, що користувачі соціальних мереж з Сторожинця не спромоглися віднайти такий рідкісний матеріал, як кришки від пет-пляшок, але натомість вони передають свої цінні “лайки” для його побратимів, яким потрібна допомога.

pakety_620

В наступний раз, коли ми будемо оголошувати про якісь благодійні акції – не потрібно нікуди йти та щось робити. Ваші “лайки” та “поширення” – це, напевно, найцінніше що є для тих, кому потрібна допомога. 

Звичайно, ми не можемо додати “лайки” самі собі, тому редакція Сторожинець.Інфо зібрала 5585 (п’ять тисяч п’ятсот вісімдесят п’ять) кришечок та передала їх школярам з Сторожинецької ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів.

Також ми домовилися з керівництвом КП “КарпЕко-2010” про те, щоб завтра (у понеділок, 28 вересня) ми могли на їх виробничій території заготовити кришечки. Звичайно, нам не потрібна допомога, а лише “лайки” та “поширення”.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ