Телефонні шахраї

Шахраї

За минулий тиждень в Сторожинецькому районі в різних населених пунктах було зафіксовано декілька випадків телефонного шахрайства.

Намагання заволодіти коштами громадян невідомими особами, які здійснюють телефонні дзвінки жителям району, в яких повідомляють неправдиву інформацію щодо їх родичів.

Наприклад, що внук чи син (член сім’ї) потрапив в ДТП або лікарню та для “вирішення питання” необхідна деяка сума грошей.

Недавно був випадок в с. Чудей Сторожинецького району, де зловмисники вимагали певну суму коштів за позитивне вирішення питання, що стосувалося її родичів. Жителька своєчасно зателефонувала до міліції і повідомила про факт дзвінка. Внаслідок своєчасно реагування працівниками міліції під час передачі грошових коштів був затриманий житель м. Чернівці.

Не піддавайтесь на такі повідомлення, терміново передзвоніть своїм родичам (про яких була надана інформація), навіть якщо шахраї кажуть не дзвонити) і ні в якому разі не перераховуйте та не передавайте будь-які кошти. Вам потрібно терміново повідомити міліцію за телефоном 102 або 2-19-60.

Особливо застерігаємо пенсіонерів, які є самими незахищеними верствами населення і легко піддаються під маніпуляції шахраїв не надавати номера кредитних карток і не надавати паспортні дані будь-яким особам.

Джерело: заступник начальника – начальник міліції громадської безпеки Сторожинецького РВ УМВС Чепурний М.М.

Категорія: Кримінал
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ