Оновлено: Мер йде з посади

Карлійчук М.М.

Сьогодні, 30.03.15 р., пройшла позачергова сесія міської ради. На порядку денному було всього три питання: про внесення змін до міського бюджету, про розгляд звернення ініціативної групи депутатів щодо об’єднання територіальних громад та найцікавіше – про розгляд заяви голови Сторожинецької міської ради Карлійчука М.М.

Микола Миколайович написав заяву про дострокове припинення його повноважень. Міська рада взяла до відома заяву та достроково припинила повноваження міського голови звільнивши його з займаної посади.

Повноваження міського голови тимчасово (до позачергових або чергових виборів) буде виконувати секретар міської ради Манчук Ярослав Васильович.

На сесії були присутні голова районної ради Гуцуляк К.Г. і голова райдержадміністрації Бартош Я.М. Вони підтримали вибір міського голови.

Ми звернулися до Миколи Миколайовича з проханням розповісти про сесію та про його заяву:

“Я нікуди не дінуся з Сторожинця (посміхається). Моє рішення пов’язане з введенням в дію Закону України від 2 березня 2015 року про зміни до пенсійного законодавства. Згідно цього закону вирішив йти на пенсію.

ОНОВЛЕНО 31.03


Нажаль, для районного керівництва я був “незручний” як міський голова. При складанні повноважень я бачив радість в їхніх очах і не почув ні слова подяки майже за 6 років роботи. Я працював не на районне керівництво, а на громаду Сторожинця. Сьогодні, коли відповідно до законодавства територіальним громадам надається більше права самим вирішувати проблеми.  Категорично недопустиме втручання виконавчої гілки влади району, яка, використовуючи свій політичний вплив на депутатів міської ради, хоче зупинити розвиток міста та працювати по схемі “чим гірше”. Тепер в перспективі їм буде легше, особливо перед виборами. Вважаю недопустимим вирішувати глобальні питання територій за рахунок бюджету міста.


Мені приємно було працювати на громаду міста. Сьогодні я подякував за активність в роботі депутатам, членам виконкому. Особливо я хотів би відмітити роботу Лягу П.Ю., Антонюка В.С., Лупу М.М., Поляка М.І., Поляка В.М., Равлюка Л.Г., Сокирко І.І., що добросовісно виконували свої обов’язки на громадських засадах без оплати з виїздом на місця, справедливо та чесно розглядали питання.

Те, що ми намітили, в любому випадку має бути виконано до 12 квітня. Депутати пішли назустріч і додатково перерозподілили кошти. Були виділені додаткові кошти на закінчення робіт по проведенню капітального ремонту Центрального майдану Незалежності в сумі 155 тис. грн., на капітальний ремонт тротуару біля парку ім. Ю. Федьковича (вул. 28 червня) в сумі 120 тис. грн., на придбання кованих металевих конструкцій зі світильниками, що будуть встановлені на Центральному майдані Незалежності в сумі 50 тис. грн. Металеві конструкції виготовляє Садик В.М. Хотілося би йому подякувати – він вкладає душу в свої шедеври, щоб залишився хороший слід в місті.

Також розроблена документація та виділені кошти для ремонту площадки біля Будинку національних культур.

На сесії розглядалися також питання економічного характеру.

Лягу Поліна Юріївна підняла питання про перереєстрацію Сторожинецького держлісгоспу та Сторожинецького держспецлісгоспу по місцю знаходження основного офісу. Підприємства знаходяться в різних селах району, але функціонують в місті. І платять податки по місцю реєстрації. Місто лишилося “оголене”. Прийнято рішення звернутися до них, щоб вони перереєструвалися згідно законодавства. Минулою владою рішення по цьому питанню було все-таки помилковим.

Бартош Ярослав Михайлович, виступаючи на сесії міської ради, привів приклад про надходження коштів – одна заправка в місті платить на місяць 160 тисяч, а інша заправка 2-3 тисячі. Необхідно посилити контроль податкової інспекції.

Багато недоліків є по продажу підакцизних товарів (тюнюн і алкоголь), пов’язаних з тим, що продажі не йдуть через касові апарати. Також є чим займатися правоохоронним і контролюючим органам. Адже закон прийнятий хороший – 5 % від реалізації підакцизних товарів йде в міський бюджет. Нажаль не всі підприємці вболівають за розвиток міста, приховуючи реальний оборот.

А зараз з реформуванням територіальних громад заробіток буде залежати від сплати податків всіх підприємств і організацій, які розміщені на території.”

Коментар жителів міста:

Няйко В.М.Начальник загального відділу міськради Няйко Віра Миколаївна: “Нам шкода, дуже шкода. Микола Миколайович унікальна особистість. Він вболівав за місто, за людей, дуже багато зробив і ще дуже багато ще хотів зробити. Маю надію, що колектив здійснить всі його плани та задуми. Можливо, що будуть зміни в законодавстві і мер зможе повернутися на посаду.”

 

 

Наталя МиколаївнаНаталя Миколаївна: “Очень жаль – хороший мер, хозяин в городе. Город стал неузнаваем, много зелени и цветов. Никто не делал  столько для города. В прошлом году ко мне приезжали родственники из России, им очень понравился наш Сторожинец. Говорили, что он похож на маленький европейский город – тихо, спокойно, красиво.

 

 

Чоботар Р.Р.Депутат Сторожинецької ради Чоботар Роман Романович: “В процесі роботи в міській раді я високо оцінив роботу голови міської ради Миколи Миколайовича. На посаді мера він був та залишається для всіх депутатів прикладом – завжди відповідально відносився до своїх обов’язків. І навіть в неробочий час дбав про рідне місто. Тому сьогоднішня заява була шокуючою. Як на мене, я не готовий був відразу сприйняти цю інформацію. Звичайно, дуже би хотілося, щоб Микола Миколайович і надалі брав активну участь в житті міста.”

 

МихайлоМихайло: “Я шкодую, тому що такого господаря ми більше, напено, не побачимо. Сторожинець став насправді європейським містом завдяки наполегливій та багатолітній праці Миколи Миколайовича.”

 

 

 

 

ІгорІгор: “Дуже шкода. Надіюся, що будуть прийняті зміни в закони. Хотілося би побачити кандидатуру мера на наступних виборах – я думаю містяни точно його підтримають.”

 

 

Категорія: Важливо Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ